The wonders of technology.

Varje dag lär man sig nåt nytt. Idag lärde jag mig att jag har gått i snart ett halvår och druckit instantkaffe här hemma som legat på gränsen till ok - men bara på gränsen. Under tiden har det stått en underlig tingest i köket som vi blivit upplysta om ska kunna frambringa kaffe. Men ingen har riktigt brytt sig om att undersöka saken närmare.

Förrän Andreas/Lars/whatever fick syn på den och tyckte att vi skulle skaffa fram passande kaffe på dirr så han kunde demonstrera denna uppfinnings förträfflighet. Sagt och gjort, vi knallade iväg till Dunnes och inhandlade veckans föda, och han botaniserade länge och väl vid kaffehyllan innan valet föll på Bewleys, ett extra mörkt kaffe i medelklasspris. Det vanliga bryggkaffet här nere är oförskämt dyrt. Man får inte ens ett halvkilo, som hemma i förträffliga Sverige, utan typ 250 gram för mellan 35 - 55 spänn. Detta kaffe kostade runt 3.25 euro. Jag tillåt denna extra treat eftersom jag var bra nyfiken på resultatet.

Vilket var awesome. Om man jämför med instant kaffet är detta himmelriket, iallafall för mig som inte gillar den här beska eftersmaken man kan få av den. Här finns inget sådant, utan det smakar till 90% som vanligt, vettigt bryggkaffe. Vilket är skitbra tycker jag. Det är lite mer pill med detta men det tar nån minut längre än instantkaffet, det är det lätt värt. Är inne på andra stora koppen idag nu, och lägger dit en smaskig, egendekorerad maräng som grannarna lämnade efter sig igår. Sweet!

Och ja... jag utmanade avloppet, och jag VANN! Beväpnad med tång, plastpåsar på händerna, och en noggrann ommöblering av mina ansiktsmuskler så de antog en passande, äcklad min, lyckades jag plocka rören rena från skit (bokstavligen). Hår från alla delar av kroppen, inbäddat i lite fett och hudavlagringar och en och annan oidentifierbar och onämnbar bit av någonting... Jag plockade, skrubbade och petade, svor och hulkade och förbannade. Men nu rinner vattnet iväg utan problem och resten av badrummet är lika skinande rent och väldoftande som avloppsröret för tillfället <3

Före och efterbilder!

Fy fan vad jag är bra. Bara för att jag är så bra så städade jag vårt rum igen, plockade in alla kläder, och gav dessutom toaletten på nedre plan en omgång.

När jag kom ner hade Andreas/Lars städat hela köket, dammsugit, skrubbat rent spisen och dessutom dammsugit. I like. Jag belönade honom genom att fixa en stor fet pastagratäng med extra ost. Nu har lugnet sänkt sig över Waterville och det är snart läggdags. Imorgon är det inte bara Sveriges Nationaldag, utom dessutom Bank Holiday, om jag inte minns fel. Så det kommer förhoppningsvis vara lugnt på samtalsfronten, plus att vi får en semesterdag extra. Och, OCH!

Jag fick min semester beviljad! I am sooo happy, ska beställa biljetter på studs när pengarna rullar tebaks denna vecka. Lite över 2 veckor hemma i Sverige! Gött! Adde sitter och postar vidriga bilder på kebabpizzor och Norrlands guld på Facebook, när jag kommer hem i augusti ska jag äta kebabpizza varenda dag. Promise!