Chilla tjommen, chilli känns...

Sitter på jobbet, ena örat i headsetet, andra med hörlurar, dricker mitt kaffe som jag lyxat till med lite hasselnötssirap, det var ett bra tag sen... lyxtimes. I ena luren dånar gammal 80-talsmusik, jag har snöat in på det nu av nån anledning. Det är så lugnt och skönt här nu, det är ju Kristi Himmelfärd i Sverige och alla på ABB är lediga, förutom 4 som ringt in till oss. Den ene satt i Abu Dabi, den andre hemma, en satt ensam på kontoret och den siste vet jag inte. Vi är tre stycken som tar samtal här, och så Sara med mailen och våra två ATL och vår teamleader. That´s it, de andra har gladeligen tagit emot ledigheten som erbjöds. Har inget och göra hemma så lika bra att stanna här och njuta av lugnet, och komma ikapp med andra uppgifter. För tillfället sitter jag med tre långa listor med ärenden som jag ska lägga i två specifika uppgifter i.

När våra ärenden läggs i vänteläge, när kunden ska höra av sig, är det viktigt att vi lägger i två uppgifter som dels markerar början på vänteläget, sen när det avslutas, när kund hör av sig. Det här har inte alla vetat så då kommer ärendena tillbaka sen för att vi ska fylla i det här. Så det är vad jag gör. Öppna, lägg i början (som förkortas PB) och avslutet (PE). Öppna - PB-PE-stäng, öppna-PB-PE-stäng... party! ;)

Men det är faktiskt riktigt rogivande att sitta med detta. Enda kruxet skulle isf vara att nu efter ett par timmar så flimrar siffror och PE:s och PB:s framför ögonen på mig... men har ett par timmar kvar, sen är det förhoppningsvis lugnt imorrn och på måndag med då. Ack så man uppskattar detta att kunna ta det lugnt - jag som för fem månader sen fick kämpa för att hålla mig vaken på jobbet... ^^

I övrigt så är det mycke man har lärt sig att uppskatta här. En kvarts avail (telefon) tid som man kan pusta ut på innan nästa samtal, är guld värt. Vi ska få in tre nya peeps snart, plus att det  blir semestertider, så då kommer nog de där kvartarna oftare.

Och framförallt så har jag lärt mig ta vara på beröm; speciellt från kunder, eftersom vi människor tyvärr är allmänt dåliga på att säga till varann att vi uppskattar nåt de gör, alternativt ger beröm för nåt som är väl utfört. Vi är en helpdesk, och får betalt för att göra som kunden vill, så egentligen ska vi väl inte ha beröm på det sättet. Men jag blir ändå alldeles varm om hjärtat när det kommer nåt guldkorn ibland. Jag har tre stycken från den senaste veckan som jag kan dela med mig av;

Kund nr 1; En IT-coordinator, som jag satt med i nästan en timme och försökte reda ut varför hennes beställda Windowskonto för en tjej inte hade kommit igenom. Sen visade det sig att hon helt enkelt skrivit fel namn. Hon blir väldigt moloken och ber om ursäkt så mycket att jag nästan själv blir förkrossad å hennes vägnar. Men som tur är har vi då riktigt schyssta User Admins, som hanterar kontona; de kunde fixa ett nytt, i rätt namn på stört, och gav sen mig den ärofyllda privilegiet att ringa upp henne och berätta det här. Efter många om och men får jag tag i henne, och hon låter nästan gråtfärdig av tacksamhet och jag får nästan lyckorus av att kunna meddela så goda nyheter; tänk då hur det känns för de som går runt o delar ut vinster på flera miljoner i Postkodlotteriet, eller barnmorskor! :D Nu var det ju user admin som ska ha cred, men det var ändå skönt när kunden blir så himla glad.

2: Igår satt jag med en kund som ringde in från USA. Hans Lotus Notes hade slutat funka. Som tur var kunde jag koppla upp mig och kikade runt ett bra tag, försökte mig på att göra en breakdown (typ återuppsättning/uppfräschning av programmet) men den visade det sig att kundens ID-fil, som man använder för att sätta upp det personliga kontot, antagligen inte funkade längre. Jag ber då kunden vänta en minut medans jag konsulterar med kollegor, och när jag tryckt på mute hör jag honom säga till sina kollegor i bakgrunden "Ja hon är ju iallafall RIKTIGT trevlig flickan!" Då hade jag småpratat under hela samtalet och speglat hans egen pratsamhet. Då blev jag nästan tårögd, så fjantig som man är ^^

3: Kommer från idag, första samtalet jag fick och det andra denna morgon. En kund vars dator fallit ur domänen. Jag har gett mig på att försökte återplacera en dator där en enda gång, och det gick åt helvete och slutade med att kunden inte kunde komma in öht i sin dator och jag tyckte det var asjobbigt, även fast mina rutinerade kollegor tog det med en klackspark. Men med steg-för-steg support från falla-ur-domänen-experten Elin och med rätt uppgifter från User Admin återigen, lyckades jag guida kunden in i datorn, plocka ur den ur domänen manuellt, starta om, logga in igen och lägga till den, starta om, och sen kunde han logga in till fanfarer och stjärnraketer - inte riktigt kanske, men det kändes så :) och trots att detta tog nästan 40 minuter och kunden fick vänta ett bra tag på att jag skulle få mina uppgifter, så säger han i slutet; "Tack för riktigt, riktigt bra support, det är så skönt att ha er, jag vet inte vad jag skulle gjort annars". Awwww...

Det kanske inte låter mycket för världen men för en småsleten helpdeskagent betyder ett par positiva ord mycket <3

Nu ska jag fortsätta mitt pendande, sen ska vi ner till stan en snabbis och växla in kopparmynt. Spännande!

Låten som upptagit större delen av min hjärna idag, av okänd anledning;

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Yt-KMPvgKPo]