Flower Power

Shopping fever OMG!... nevars, jag har faktiskt köpt rätt lite kläder sen jag flyttade hit och rena shoppingrundor är det sällan jag gör. Det är mest nu, när jag börjat få upp intresset mer och mer, även för hår och smink och accessoarer, som jag handlar lite mer. Dock har jag min gräns på kontot som jag inte vill understiga, så jag vågar inte riktigt shoppa loss fullständigt.

Imorrn är det dock IBM-fest, och jag var bra sugen på en ny klänning till detta ändamål. Klänning är faktiskt det jag helst använder nuförtiden, eller tunika med strumpbyxor/leggins. Jeans använder jag nästan aldrig längre. Är det inte lustigt egentligen? Hur ens smak kan ändras så radikalt - förr använde jag ALDRIG klänning, än mindre strumpbyxor, utan hade helst mina jeans och bylsiga tröjor. Ett tag var jag en sucker för nitar, linnen med hakar, stålringar och andra attribut kors och tvärs, punkstil och sen var det baggy byxor och neongröna linnen. Har alltid gillat kläder som är udda, det dras jag fortfarande till, även fast jag inte använt dem så ofta nuförtiden. Men i högstadiet/gymnasiet ville jag ha sånt som andra inte hade. Som skriklila, supertighta jeans när jag var smal som en pinne, och blodröda, ormskinnsmönstrade läderbyxor... huuu! Och så platåskor på det. Ja jösses. Vid speciella tillfällen kunde jag göra min mamma överlycklig och ta på mig en klänning - och se fullständigt stunning ut, eftersom det var en sån ovanlig syn.

Det var faktiskt inte förrän jag träffade Adde som jag började bry mig mer om kläder. Jag vet inte om det bara blev så att det inföll sig samtidigt som min smak mognade mer och intresset växte, om det var för att han var så social och utåt och det smittade av sig och jag brydde mig mer om min appearance, eller att jag på tjejers vis ville vara fin för min kille, speciellt i början. Då började jag faktiskt använda mer tighta saker, långa linnen och tunikor UTAN jeans under, mer smink, och framförallt mer färger.

Sen träffade jag Malin i Vadstena, som är en av de tjejigaste tjejerna jag känner och känt :) Det blev mycket rosa, fina naglar och annat, mer tjejigt som jag tydligen blev influerad av. I samma veva började jag läsa bloggar, framförallt min favoritblogg http://www.fokis.se/, och fastnade helt för den färggranna, gulliga stilen med mycket rosa och mycket accessoarer. De här månaderna har jag köpt mer accessoarer än jag gjort sammanlagt 2-3 år innan!

Och nu är det ett faktum - min stil är avgjort mer tjejig än den någonsin varit, och det blir bara värre. Jag älskar dock fortfarande nitar, svart, rockigt och icke-gulligt lika mycket och försöker jaga rätt på såna kläder också för och kunna alternera, de är inte lika lätta och få tag på här nere bara. En annan grej som överraskar mig mer än allt annat är att jag har fallit för... blommigt!

Tro mig - jag HATADE blommigt, av hela mitt hjärta, i nästan hela mitt liv fram till nu... jag tyckte inte att det fanns nån tantigare, töntigare, nånting som bara gamlingar bar eller löjliga hemmafruar. Långt om länge kunde jag rysa bara jag såg en kruka med blommönster. Men nu...

Jag köpte en blommig topp. Min klänning för imorgon, är en alldeles, alldeles underbar, blommig maxiklänning Jag har blommor i håret, diadem, spännen, hårband... jag har blommor som ringar och blommor som armband. Jag har till och med blommor på naglarna! Det är helt galet...

Det positiva med detta är att jag har massor att välja mellan, eftersom det nu har öppnat sig en helt ny värld för mig vad gäller kläder och mode, nu när jag älskar att ha mycken och annat finns det hur mycket som helst att upptäcka och experimentera med. Samtidigt är det just det - det finns FÖR mycket att välja mellan nu! Jag kan ha både spets som nitar, klänning som jeans, kjolar, tunikor, bodys, för och inte tala om alla SKOR! SKOOOOR!

Jag såg BLOMMIGA pumps på New Look!

I övrigt, lite annat smått som jag köpt på mig för ett tag sen; min rosa klänning och de rosa pumpsen för det Rosa Partyt :)

Plus en rosa, asskön slappotröja på bästa rean på New Look, och en liten ursöt förpackning med ansiktsservetter från samma place.

Nu ska jag ta och slänga mig i säng och drömma om blommor och rosa moln med pumps på...

Gonatt!