Kungligt

Nu händer det grejer i Dublin. Drottning Elizabeth II landade för en liten stund sen och ska vara här för att "stärka relationen" mellan Storbritannien och Irland. Hon ska vara här till den 20e och resa runt i Irland och besöka Guinness bryggeriet och lite historiska platser och ha sig. Hela Dublin är som sagt späckat med vakter och poliser och hela stan är avstängd i princip, folk fick förbereda sig att komma in till jobbet riktigt tidigt för att inga bussar går från stan och en kollega blev till och med utskickad ur huset inatt för att det fanns misstanke om bomb där. Och en bomb fanns det också. Rätt sjukt, men trots att majoriteten sägs vara för det här upptåget med drottningen och är positiva till Storbritannien nu så finns det ju fortfarande IRA-grupper som härjar runt. Vi får väl se hur det ser ut de närmsta dagarna här, hon har ju bara precis kommit så det lär ju vara lite smått kaos ett par dar framöver.

Dessutom får vi besök av ingen mindre än USA:s president Barack Obama mellan den 24:e och 25:e, och ska tydligen utforska sina irländska förfäders rötter. Yes, han har irländskt släkt allså. Långt bak dock, men coolt va?

Lite nice att två av världens ledare väljer och besöka Dublin med bara några dagars mellanrum från varandra - det kommer bli ett sånt masspådrag när presidenten kommer så det finns inte. Kommer bli riktigt intressant!