Jarå?

Idag tog jag en tillfällig break från icke-äta-för-mycket-skit-dieten och köpte en fet choklad croissant till mitt kaffe och min lilla pizzabit i matlådan. Var bara en sån dag då jag kände att jag behövde och ville ha nåt, och då blir det så. Bara man lägger lite band på sig själv och inte vill ha nåt vareviga dag, för då går det år fanders om du inte har en hyperaktiv ämnesomsättning. Jag tror inte  längre på det där med att totalt förvägra sig alla godsaker och gå på nån svältkur med sallad och vatten. Inte heller tror jag inte längre på att jag nånsin kommer bli smalare - kanske ett eller två överflödskilon, men att rasa en klädstorlek har jag gett upp tanken på. Jag har haft min beskärda del av den här matskiten och jag har fått skapligt mycket mer vett i huvet sen dess, och accepterat att jag tycker väldigt mycket om mat, att jag har avsevärt många kilon kvar till övervikt och att det inte funkar att gå genom livet och vägra unna sig det man tycker är gott för att kunna se bra ut i skinny jeans.Köp de utsvängda jeansen istället. Det är inte värt en sån miss out för nåt sånt.

Det är bättre att satsa på att vara hälsosam, röra på sig mycket så att man kan unna sig en treat eller två, och som vanligt med allt här i livet; ha sunt jäkla förnuft. Ös inte på 4 dl baconsås på ett halvkilo pasta med en persiljekvist bredvid. Ät nåt sött om du är sugen men inte varje gång du får en craving pga blodsockret - ta en yoghurt, frukt eller whatever. Det är inte så svårt. I mitt fall failade jag på just detta och fick lite rysningar när jag stiftade bekantskap med vågen igen. Men det är bara och bitchslapa sig själv för att man är slapp och dricka te och äta frukt om kvällarna istället och dra till gymmet några extra gånger. That´s it.

Det är så jäkla skönt att inte "orka" hålla en diet. Så som jag har slitit med den skiten. Utan bara korrigera min motion och min prioritering av födointag istället.

Ja, så blev det en liten moralkaka till inlägg, jaja, hoppas det ser vettigt ut iallafall. Appropå vettigt så har de där demonerna jag snackade om häromdagen fullständigt invaderat i princip hela umgängeskretsen här, speciellt den svenska delen av IBM... Nu har det dragits igång värsta ritualmötet på en lokal pub ikväll för en världsomspännande stream av denna hockey... det ska bli blodsoffer och häxbrygder.  Jag känner mig nödgad att delta i de här galenskaperna för att hålla koll på mina stackars förtappade kollegor - det här kommer bli obehagligt, det känner jag på mig...