25 år...

Ja herregud vart ska jag börja nu... hela helgen har gått i ett och det har hänt så mycket, har inte haft en enda tråkig stund. Festen i lördags, ja jösses... vi sprang som yra höns hela dagen för att få allting fixat och det var med knapp nöd vi hann allt i slutet, jag var den siste som anlände klockan tio i sex. Då hade jag samtidigt varit ute hos Malin och Marcus och fikat och hållt lille underbara Even, och åkte sen raka vägen till Madde.

Gästerna droppade in undan för undan, vi käkade potatissallad och kassler och massa grönsaker, ananas, jordgubbar, och tre stora, rosa prinsesstårtor på det. Folket med barn började droppa av och till sist var det bara jag och födelsedagsbarnen + Jenny och några till kvar, och då slog det till i knoppen på mig - innan hade jag lyckats halsa i mig en hel flaska äppel-och-kanel-vin (ja jag vet, smakade flytande äppelpaj och sött som fan), druckit flera glas bubbel och några glas av Kiddans vin.

Vi satte på låtar från alla möjliga årtionden och sjöng falskt och dansade hejvilt, mitt i allt ringde Stefan och jag var så upptrissad att jag hoppade runt i hallen och gapade i telefon att jag dansade.

Fick en spadag av gulliga Malin i present och Jenny hade fixat egna smycken som hon delade ut till oss :) jag fick ring, örhängen och halsband som gick i svart för en gångs skull, istället för allt annat glitterbjäfs jag lyckats samla på mig ;)

Kvällen till ära hade jag på mig ordentligt med smink och till och med satsat på lösögonfransar som var ett helvete och sätta på sig, hela ögongloben höll på och ryka på köpet. Men det blev najs, även om jag inte har nån bra closeup. Dock var det mindre lyckat när jag sen skulle hem vid två-halv tre och var helt väck, släpade mig in i huset med alla kassar (otroligt nog lyckades jag få med mig alla mina grejer utom solglasögonen, men smink, kläder och dekorationer, det kom jag ihåg) och gick raka vägen upp till min säng och däckade. Vaknade en halv åtta på morgonen sen - fullt påklädd och smink överallt och fransar på sned. Drog helt sonika av dem och klänningen och somnade om. Vaknade sen igen strax innan tio av att mamma och brorsan kommer med kaffe och bulle på sängen <3 jag måste ha varit en grann syn med rejäla pandaögon och lockiga håret som ett fågelbo i skallen...

Slurkade i mig kaffet och två bullar och fick mina presenter; en rejäl epilator, så nu ska det kännas på smärta här i huset, fy satan... skriken kommer eka mellan väggarna. Kosttillskott som gör dig brun av Oliver, mycket bra tänkt där, samt lite andra småsaker. Efter denna trevliga överraskning kastade jag mig in i en dusch och tog mig till Hanna, och gick på en välbehövlig promenad i ett kyligt Fålehagen med hundarna. Snabba bud i mellerud. Hade funderingar på och åka till Godegårds marken men i det skicket jag var i så kändes det absolut inte lockande. Istället fick jag en välbehövlig powernap hemma med vovvarna, tills det var dags att förbereda för släktens ankomst.

Brorsan hade gett sig ut och köpt hem en hel drös läckerheter, som en chokladtårta, chokladbiskvier, brysselkex och en hallonpaj. Kanelbullar, arraksbollar och havrekakor ovanpå det. Undrar om inte den här svagheten för sötsaker ligger i släkten trots allt...

Fick massor fint av min fina släkt, bland annat en ny klocka av pappa och smycken, egenstickade raggsockor för vintern av de bohemiska stockholmarna, euro av farmor och chokladkakor och en ny drake av Patrik. Vill gärna lägga upp bilder på grejerna men klockan börjar bli en del här så får ta det senare. Jag drog iaf till Ica Maxi en sväng under kvällen med sen och köpte på mig svenska delikatesser; chips till grabbarna, ostbågar till Sara, och knäckebröd och kaviar och potatisgratängmix <3 och icke att förglömma, jag åt ju kebabpizza från Napoli som bakislunch också!

Resten av söndagen låg jag uppe så länge jag orkade, mös med hundarna och bara njöt. Var tvungen och gå upp tidigt på måndagmorgonen för och hinna med bussen från Linköping till Skavsta, och den här gången var det riktigt tungt att lämna bilen med lilla Idun som kikade ut och mamma som stod och vinkade in i det sista bredvid. Är så lättrörd nu för tiden, bölar för allt... jag antar att det kanske blir svårare och svårare och lämna Sverige ju längre tiden går och det kanske är bättre att inte besöka så ofta. Men så länge jag har möjlighet så kommer jag nog fortsätta såhär, om inte annat för hundarnas skull. Och för påfyllningen av delikatesser...

Det väntade mig en till överraskning när jag kom hem sen men det får bli i nästa inlägg! Nu när man är tebaks på jobbet igen och ska handla mat och fixa under kvällarna tar orken slut fort, gammal som man är nu... ska försöka fixa resten senare.