Lek med musen

Så var det äntligen fredag, efter en intensiv vecka. Det har varit många samtal, besök från kvalitétsmänniskor som ska analysera att vi gör saker och ting rätt och efter ett speciellt sätt, mycket upphaussande om det och sen kom de aldrig ut och kikade  på oss. Har tränat efter jobbet två ggr denna vecka, och till och med jobbat några timmars övertid. Treatar mig själv med en kopp kaffe och en kaka till från kaknästet som även denna vecka står på min desk och ser alldeles oerhört otäckt ut... Det har även varit segt eftersom stackars Adde har fått ta över mina nattliga drömscenarion och har skrämt skiten ur mig vid två tillfällen; först när han frenetiskt slår på mig och ropar att en geting klampar runt på honom, sen när han helt sonika sätter sig upp och ser på mig med tom blick, och börjar stapla kuddarna på varann. "Jaha, hur bygger vi upp det här då?".

"Jag vet inte, genom att du lägger dig på dem...sov nu". Freaky. Sen har jag legat där och försökt lugna ner min stackars skrämselhicka. Men men, nu är det fredag som sagt, och det blir INGEN sovmorgon imorrn eftersom jag signat upp för en utflykt som börjar vid den okristligt tidiga tiden vid klockan 06.50. Alltså, bussen går då. Vi måste alltså gå upp ÄNNU tidigare för och hasa oss ut till den väntande taxin och försöka att inte falla i medvetslöshet på vägen. Målet för detta vansinne är Cliffs of Moher;En av Irlands största turistattraktioner, en tripp till västkusten för och kolla på klippor som sträcker sig runt ca 8 km, och är ca 214 meter över havet. Nu får jag mitt kust och mitt hav så det bara dånar om det alltså ;)

Hoppas på fint väder och mycket fint att se! Kommer ångra mig nåt så grymt på lördagsmorgonen och säkerligen vara på uselt humör, så jag ska hålla truten tills vi är framme, försöka sova, och packa väskan full med choklad som kan stabilisera det hela lite...

Nåt underhållande värt och blogga om är alla de lustiga saker som vi som helpdesk agenter kan få se när vi surfar runt på kundernas datorer. För det mesta lyder de standard och inget ovanligt kan ses förutom de vanliga gamla ikonerna och applikationerna. Men ibland har de snajsat till det hela lite och fixat egna roliga ikoner (har sett både Kalle Anka och en, hum... bystig, tecknad brutta) och har både Utorrent och andra, egentligen förbjudna, leksaker att roa sig med på rasterna. Och det leder oss till en applikation som min kollega Marcus stötte på en dag; nämligen "Lek med musen". Skapad för att förhindra att datorn går ner i sleepmode, genom att den simulerar att musen rör på sig eller hur det nu var, lite oklart om det hela för jag har haft fullt upp med och garva läppen av mig åt detta, finner den oerhört humoristisk ^^ När M frågade mig om jag "hade haft många lek med musen" kändes det som att det rätta vore och ge en /slap... men men, tydligen ringer folk in och vill ha hjälp med denna applikation, som vi då inget vet om och inte heller kan hjälpa till med. Bara sitta och småskratta lite för sig själv och tänka att det ändå är skönt att det finns så mycket komik i detta jobb ;)

Älskar våran Sametime funktion som gör att vi kan rama in och klippa ur precis vad man vill... vill ha till min egen dator...