Sucker Punch

Ska ta och ägna ett inlägg åt filmen Sucker Punch som vi såg i söndags med, det visade sig att den var så... intressant som jag hade föreställt mig. Den är gjord av Zack Snyder, samme man som gjorde Watchmen och 300, och den här filmen är precis lika storlaget filmad med riktigt häftiga fightingscener  och det är dem som bär upp hela filmen. Handlingen, tja... i centrum står Babydoll, en lolitastajlad mentalpatient/prostituerad/actionhjältinna som hålls fången av en mentalvårdare/hallick/drakhona på en institution/bordell/medeltida borg. Jag antar att de parallella verkligheterna är tänkta som Babydolls fantasier, men hur en traumatiserad 20-årig kvinna kan ha en fantasivärld som sammanfaller med en 15-årig, hormonstinn nördpojkes, är ett av filmens många mysterier... det är mycket sexighet i filmen, och då speciellt denna Babydoll (bara namnet!) som lyckas göra extrem utsatthet och olycka till något attraherande... kan tänka mig att hon får många pojkar att mysa med hennes idolbild under täcket. Hon lyckas också ha perfekt eyeliner och gigantiska lösögonfransar genom hela filmen. Iallafall så är hennes sätt att fly verkligheten och hitta en väg ut ur mentalsjukhuset, genom att ta sig till denna paralellvärld på ett horhus (som sagt...) där hon i sin tur flyr verkligheten in i andra parallela världar genom att försvinna in i sin dans. Låter det svårt och greppa? Handlingen är som sagt lite skakig, och den är varje killes våta dröm typ, men klart sevärd. Ingen direkt film för feminister dock och osäkra tjejer med kåta pojkvänner i släptåg. Själv blev jag störtsugen på att färga håret platinablont igen och skaffa lösögonfransar. Kanske lite babydoll utstyrsel med... ^^