Brey

Här sitter jag och multitaskar, steket tre paket bacon, bloggar, fixar album och foton och slänger en bläng i Cosmopolitan, emellanåt, sippar ur en cola gör jag också, jajamensan vad vi är effektiva här! Det är pasta och bacon/ostsås som står på menyn, supergott men det tar sin lilla tid och steka allt bacon till tre pers, samt att jag inte riktigt hittat nån bra ost som faktiskt ger mycket smak här i Irland. Men nu kom ju ett helt lass kryddor från mamma när pappa var nere i helgen så nu jäklar ska skiten SMAKA nåt, om jag så ska tömma hela vitlökpepparburken i såsen...

Appropå pasta, så var jag iväg och tränade igår igen och var så duktig så, en hel timme på olika konditionsmaskiner och lyfte till och med lite skrot för att biffa till mina redan biffiga armar. Dock hade jag klantat mig och var dels väldigt trött från börja, dels ätit tidig lunch och inget därefter, så på vägen hem fick jag den värsta blodsockerfallet jag varit med om. Jag var i princip svimfärdig och fick gå skitsakta för och inte börja må illa, och helt pötsligt får man ju såna enorma cravings efter ALLT. Jag brukar hallucinera om fruktsallad när jag blir sånhär men allt jag såg framför mig nu var PASTA. Med en gnutta smör... och massa kryddor. Så ja... jag erkänner, jag kokade spaghetti det första jag gjorde när jag snubblade in genom dörren (efter att ha vacklat in på Sparaffären och tryckt i mig en Magnum Mandel... det var den träningen det) och i princip hetsåt tills rummet slutade snurra. Så ja. Träna imorrn igen! Och ha med en energibar! Plus dryck! Check. För träningen igår kändes ju rätt värdelös efter min orgie...

Men nu till huvudämnet i detta inlägg; Brey. En stad ca 20km söder om Dublin som ligger på östkusten, med runt 31901 invånare. Riktigt mysig liten stad, byggd så att alla hus och affärer går uppåt eftersom det är mindre berg (känns som att det är och ta i egentligen men hittar inge bättre) och klippor runt om. I Brey ligger Irlands enda filmstudio, Ardmore Studios som bland annat har spelat in Braveheart. Vissa scener från Braveheart är faktiskt tagna från omgivningen runt Powerscourt Gardens, som ligger en bit ifrån Brey och som vi tyvärr inte hann åka till (men ska definitivt dit sen!). Och det är svårt att inte bli tagen av omgivningen, jag som älskar kusten och hav har verkligen saknat det här och ska absolut åka på fler resor runtom i Dublin och Irland. På vägen till Brey åkte vi förbi flera olika stränder och klippor som jag ska besöka senare.

Bilderna gör verkligen inte omgivningen rättvisa, dags och uppgradera sin kamera rejält känns det som.

Hela glada gänget; Adde, Tom, pappa och Heidi

Och det syns tyvärr inte på bilderna men högst upp på den där klippan fanns ett kors, och en slingrig gångväg uppåt. Där ska jag stå en dag.

Vi gick längs med stranden en stund och letade sen upp en fin uteresturang att sitta vid. Valet föll på Porterhouse Inn, där jag åt irländsk paj för första gången; beef and Porterhouse stout (öl), med potatismos och grönsaker. Till det deras egna hembryggda öl med mycket smak och nån lustig eftersmak av cider.

Japp, de hade en affär som sålde prylar till din egen marijuana-odling...

Plus ett McDonalds som låg i en ombyggd kyrka, riktigt häftigt där inne!

Plus den första kärvänliga katt jag mött sen jag flyttade hit. Första irländska katt-klappen!

Vi åkte hem runt en halv fem nån gång och resten av kvällen fixade pappa avskedsmiddag med fläskfilé och pommes, och varm choklad på det. Sen åkte de tidigt på söndagmorgonen som sagt. Nu har jag även bokat mina egna flygbiljetter så jag flyger hem igen den 28e april för och fira födelsedag i Sverige :)

Det kostar ca 4 euro för och åka tåg till Brey från Dublin, och resan tar ca en halvtimme. Inte illa pinkat för och komma ut på en riktig utflykt!