Movienight

Bästa dagen blev det, för och ligga inne och glana film som jag sade :) Det var nyss ett riktigt åskoväder, med blixt och dunder och hällregn, och det regnar fortfarande. Jag har legat inne i värmen under täcket och sett snyftare hela eftermiddagen; det var nära att det blev skyfall här i rummet också. Hade tänkt fixa lite filmer som man alltid velat se men som inte blivit av, men jag fastnade framför gamla klassiker istället. Först ut var The Notebook, som har en lite speciell plats i mitt hjärta. Jag är inget större fan av romantiska filmer men denna film är verkligen underbar till 100%, och samtidigt så sorglig att den gör ont och se. Den betyder lite mer för mig också eftersom jag har speciella minnen till den ;) sen kom jag underfund med att 50-talsmodet var riktigt nice! Blev ubersugen på pastelldräkter blodröda läppar och höga klackar. Och sen såg jag... ja, jag vet, en jäkla klyscha alltså, men jag såg Titanic. Och jag bölade, som en stucken gris... inte bara i slutet. Jag är en riktig wuss alltså... men filmer has always got me going, ingen annanstans har jag så lätt att böla som till filmer - speciellt om de kommer med känslosam musik, herregud. Jag tjuter även när de visar bröllop och barnafödsel; det skulle jag aldrig göra annars, jag som inte bryr mig så nämnvärt om bröllop och ännu inte känt några modersklockor tingla. Men filmer lever jag mig alltid in i nåt så förskräckligt. Så ja, jag är inte de bästa filmtittarpartnern precis. Och hundar som dör ska vi inte snacka om, my God...

Jag kommer ihåg när jag såg Titanic för första gången på bio. Vilken upplevelse det var, och då menar jag inte bara filmen; utan också hela stämningen i salongen, folk grät så tårar sprutade från alla höll och ingen höll direkt inne med det heller. Varenda välsminkad fjortis, mig själv inkluderad, kom ut med stora pandaögon och mascara ända ner till hakan. Och hur förbannad kär man var i den där Leo DiCaprio. Hell yeah, jag tog till och med tyskalektioner enbart för att hans mamma var tysk, så att jag skulle kunna imponera på honom med min perfekta tyska, den dagen jag mot all odds och då grisar flyger till månen, skulle träffa honom. Vet inte riktigt hur jag hade tänkt mig. Leo kanske skulle bestämma sig för och semestra i vackra Motala i Schweden, helt random, och där skulle han träffa fjortismig på Sjövik, eller snarare McDonalds... komplett med hockeyfrilla, lila byxor och platåskor. Och jag skulle bara släntra fram (hur jag nu skulle lyckas med det, skittighta lila byxor och platåpjuck som sagt) och slänga ur mig nån nonchalant raggningsreplik på tyska och fortfarande låta sofistikerad och lite fyndig.. Typ "Hallo du schöner Mann ... würden Sie einen Sorbet essen, und spielen sinkende Schiff in den Sonnenuntergang?". Hur kan han INTE falla för det?

Men nu kom inte Leo till Motala, och jag fick aldrig chans att impa med min tyska. Nuförtiden kommer jag bara ihåg vissa fraser såhär på rak arm. Var man köper bröd till exempel. Och Hollywood-Leo tycker nog inte om tjejer som käkar kolhydrater. Van vid size zero som han är, han var ju ihop med  frickin´Giselle Bündchen ju... å andra sidan är han inte alls lika snygg nu som i Titanic, det slog mig direkt när jag såg detta. Visserligen var ju Titanic för 12 år se nu, men still...

Jag kommer ihåg ett annat fenomen, och det var det faktum att jag klippte mig kort i skolan precis när Titanic kom, riktigt kort. Folk misstog mig faktiskt för en pojke, eftersom jag samtidigt var en aaaaning smalare än jag var idag. Och på rasterna i sexan där spelade alla tjejer My Heart Will Go On på högsta volym, och lekte Rose och Jack. Bland annat höll vi i varandras händer och snurrade runt som de gör på tredje-klass-festen i filmen. När en av tjejerna gjorde det med mig utbrast hon "Men, du ser ju nästan ut som Leo när man kisar mot dig!" Yeah... så ville alla snurra med mig och kisa, för att man då kunde låtsas att jag var Jack och det blev nästan autentiskt. Och jag blev fruktansvärt snurrig. Ah, good times...

Nehej, nu babblar jag, kvällen är ännu ung och det finns fler filmer och se. Adde kom hem förut och vi har beställt kebab; sen mina damer och herrar, ska jag se på... barabamtadam *trumvirvel*....

Avatar!

;)