Frukost med svanarna

Godmorgon, eller god eftermiddag, beroende på hur mycket drönare du är... ;) Det har varit en seg morgon, Adde drog till jobbet imorse för och hålla i lite training, och hela sängen blev helt plötsligt min, klockan sju på morgonen och jag behövde inte gå upp! Asgött tänkte jag och förberedde mig på och ligga och dröna hela förmiddagen i en skön, drömlös, djup sömn. Problemet är att min kropp inte alls vill vara med på denna tilltänkta förteelse, utan vägrar och låta mig somna om och resulterar i att jag sover en hackig, ömsom lätt och tung sömn med ett helt villervall av konstiga drömmar... och jag vaknar med lätt huvudvärk och en klart undervecklad förmåga att orientera mig. Så är det på helgerna nuförtiden, jag tänker att jag ska sova lääääänge som jag kunde göra hemma, men vaknar punktligt runt åtta-tiden på morgonen och kan inte somna om på ett normalt funtat sätt... Iallafall, Stefan hade hittat lite bröd i olika utvecklingsstadier och tyckte att vi skulle dela med oss av skatten till den lokala svanfamiljen. Sagt och gjort. Solen skiner ute och det är varmt, dock en hel del moln och blåst. Vi knallar ner till parken och möts av hela fågelfamiljen med tillhörande änder och börjar vår utdelning och njuter lite av vårvädret.

Svanfamiljen är riktigt tam. Några av ungarna kommer utan tvekan och plockar mat ur handen på en. Mitt stenugnsbakade fullkornsbröd var dock lite för hårt för deras finsmakande näbbar, så de fick gå ner till vattenbrynet och mjuka upp det innan de kunde festa vidare :)

Två svansyskon var med föräldrarna och käka, två andra syskon låg en bit bort och var redan mätta och belåtna, och jäste lite. En hurtig svanare gjorde ett litet lätt försök till morgongymnastik:

"Jaha, då drar vi igång då...stööön... ena benet, bakåt, sträck!"

"Andra benet, uppåt, böj och sträääck!"

"Phu, that was some tough shit... nu måste det vilas. Muskler kan inte byggas om man inte håller sig stilla mellan varven."

Inte en susning om vad jag ska göra resten av dagen nu. De andra pratade om bio men jag vet inte. Ekonomin är väldigt svajig återigen, efter en oväntad saftig räkning från Sverige, samt den jäkla gasräkningen som kostar 200 euro bara av och öppna autogiro! Sen kommer själva räkningen för en 2-3 månader i veckan också. Det är fan inte lätt och spara pengar i detta land alltså :( förhoppningsvis får jag lite tillskott snart så jag kan komma på grön kvist igen.

Skulle vara gött och bara vara hemma och se filmer hela kvällen, som jag nämnt nån gång tidigare. Vi får se hur det blir. Dagen är ung.

Up close and personal.