Kakmonster är vi hela bunten

Det blev en fin stek igår sen. Var från början tänkt att vi skulle köttfesta på Browns, eftersom det har bearnaisesås! Men där var det proppfullt, så det fick bli hederliga gamla Vineyard igen. De måste stöna inombords vid det här laget när de ser oss svenskar troppa in som ett lämmeltåg och med resoluta steg ta oss upp till vårt vanliga bord inne i ett hörn. Av nån outgrundlig anledning blir det alltid - söndersmulade/tuggade/rivna och arrangerade som nåt kreativt/ivägkastade - bordsunderlägg överallt. Fascinerande vad man kan göra med en 10x10 stor bit kartong, och vilket underhållningsvärde de innehar? Denna gång satt jag dock inte kvar så länge - har somnat sent hela veckan och var trött till döden.

Jag har tjatat om kakor på Facebook i veckan och idag var det äntligen cookie friday på jobbet! Och vilken kakfest sen; dels Stefan som köpt på sig en 4-5 påsar kakor och choklakex, sen våran TL som bakat en blodröd sockerkaka med cocktailbär och choklad, och två pajer som tydligen kom från vår manager om jag hörde rätt? Aja, mycket, mycket sötsaker vart det... när allt dukades upp flockades mina arbetskamrater som surrande flugor runt desken och tio sek senare sänkte sig tystnaden över oss - endast mumsandet och krasandet från allt kakäteri hördes, och dem som mot fömodan missat första ruschen och tappert satt och väntade i sina samtal. Sen hade vi en hel desk full med sockerchockade människor.

Vid dagens slut var det bara sorgliga rester med pajkanter, röd grädde och några enstaka kakor i påsarna, vi lyckades alltså (med lite hjälp från övriga deskar) sätta i oss hela rasket. Imponernade! Vilka skillz vi besitter!

Som om inte detta vore nog, så ska det faktiskt bakas kakor här hemma nu också. För en gångs skull har både jag och Adde stannat hemma, och det är tänkt att det ska bli ett kakbaksmaraton här; nån slags inofficiell tävling där sötsliskigaste mästerverket vinner. Jag förväntar mig en tuff fight - hårtussar lär ryka. Förhoppningsvis på behörigt avstånd från smeten.