Det våras mot påsk i Dublin

Det är mycket påskligheter på den gröna ön just nu. Påsken kommer inte förrän slutet på april här, samma som i Sverige faktiskt, jag trodde datumen skulle skilja sig en aning. Men bägge infaller den 24e april. Trots att det är en dryg månad dit fortfarande, så har det varit påskprylar i alla affärer sen i början av mars typ. Det gäller och börja tidigt! Jag har redan köpt påskägg åt mina sambos, och fått påskägg tillbaks. Dock är det inte lika vanligt med våra fina kartongägg som vi har, här köper man mer hela chokladägg fyllda med mer choklad eller nån annan fyllning, samt prydnadsägg. Men när vi knallade runt igår så hade Adde fått tips om en butik som hette Stock - ett mecka för den heminredningstokige, fullt med ovanliga dekorationer och husgeråd. Där hittade jag några fina, gammeldags ägg, rätt dyra dock men när påsken vankas på riktigt här vill jag gärna kunna köpa mig några vanliga, hederliga oätbara ägghalvor :) Stock hade även en hel hylla, en HEL HYLLA, proppad med dekorationer till cupcakes... höll på och smälla av. Det fanns alla slags karamellfärger du kan tänka dig, sprayer, sockerdekor, sockerpasta, glitter och dussintals andra grejer jag inte ens visste man kunde behöva till en cupcake med det lilla extra. Samt riktigt skojiga köksgejer i silikon, formade som djur, med glada färger, kakformar i form av dinosaurier och katter och ödlor och gud vet vad. Här kan man shoppa loss sen om man vill ha ett lite skojigare kök att arbeta i - skulle nog behövas här hemma, där trasig tvättmaskin och igenkorkade rör inte direkt höjer munterhetsnivån på arbetsytan.

Adde var ute efter ett speciellt set med salt och pepparkar som inte fanns i lager här, men personalen tipsade oss om ett varuhus som hette Thomas Browns, så vi styrde kosan dit i hopp om att hitta de små peppriga juvelerna. Och Thomas Browns kan jag säga, är ett ganska så lyxigt varuhus... de säljer i princip enbart märkesprylar, både vad gäller kläder, smycken och husgeråd. Jag kände mig minst sagt rätt malplacerad där inne, i min gamla skinnjacka och mina höga mockastövlar, och såg alla långbenta, välsminkade högdjur glida runt i sina Manolo Blahnik pumps... på vissa våningar serverade de till och med champagne till de mer välklädda kunderna. Jag försökte inte ens ;)

Även här hittades lite mer välkända påsksaker, fler ägg och påskkycklingar. Vi hittade till slut de eftertraktade karen, på en avdelning där det stod vakter i varje rum i princip, så dyra prylar fanns det där. Bland annat rosa köksmaskiner, gief!!

Stefan hittade ett objekt som var väldigt svår och identifiera användningsområdet för. Vi enades om att det kanske kunde vara en toarulleshållare.

Efter att vi shoppat klart, drog vi till närmaste affär och köpte lite nödvändigheter såsom chips och kött, och sen dra hem en timme innan det var dags för grill. Jag failar lite på mina lugna helger, de blir ändå alltid fyllda med umgänge och socialt nöje. Sicket lyxproblem! ^^