Arcade Hall

Det blev lite mer än ett glas vin igår sen trots allt. Det blev flera, plus salta pinnar, plus playstationspel som jag sög riktigt hårt på (fan vilken konstig mening och skriva...) och lite balkonghäng. Det gick riktigt vilt till ett tag där, i några sekunder, när jag och Adde med gemensamma kilon smashade en pall så stickor och strån rök. PARTY HARD!

Tänkte skriva lite om Arcade Hall som vi besökte igår, där jag köpte mina converse. Det slog mig att det finns så mycket man inte sett av Dublin ännu, vi har egentligen bara varit i en liten klick av den stora smeten. Arcade Hall var ett bra exempel på detta; en liten guldgruva för oss prylgalningar, gömt i en liten saluhall nånstans över Temple Bar. Fullt med lite mer exotiska varor, ihopträngda med cupcakesstånd, vintage/second hand-butiker, en mindre porr/allmänt lustiga prylarbutik, och torgnissar som säljer gamla skivor och serietidningar, tavlor och insekter (!).

Sista bilden med alla förbannade insekter var riktigt jäkla freaky och gå förbi, ändå så pass makabert att jag var tvungen och ta en bild. Då kommer försäljaren, en skum gammal gubbe, fram till mig och undrar om jag vill ha en spindel. Upplyser honom, i en anda av ren ärlighet, att jag finner dem skitäckliga rent ut sagt... gubben blir uppenbarligen förtjust och börjar en lång utläggning om hur vi i västvärlden egentligen ser på insekter i allmänhet, sen över till varifrån jag kommer, en jämförelse av svenskar och danskar (där han föredrog svenskar), sen över till var jag jobbade, bodde, adress... då kände jag att det var dags att runda av och pekade på mina sambos som stod en bit bort och glanade på kulörta armband och sa att jag bodde med dem. Då blev det morsning korsning och adjö, och gubben återgick till sina precious uppstoppade tarantellor.

Hade jag använt slips hade jag utan tvekan köpt Micke Jackson-slipsen. Det var till och med så det pirrade till i min sen länge avsomnade MJ-fan nerv, den som fick mitt hjärta att bulta extra snabbt så fort jag såg ett läckert Michael Jackson-item som jag bara MÅSTE ha till min samling. Faktiskt lite gött och känna den, brings back lite fjortisminnen... ska kanske köpa de bara för att och vara lite nostalgisk ;)

Nu ringde en sällskapssjuk Tina så får fortsätta min förskönande beskrivning av vår shoppingtur lite senare, dags för lunch nu. Tjoflöjt.