Gröna vågen

Vaknade upp av att solen fullkomligen bitchslapade mig i ansiktet genom det stora fönstret, jag älskar sol och värme men när den väcker en klockan åtta på en lördagmorgon är man inte så bejublande pigg på och visa sin uppskattning. Snubblade upp och drog för gardinerna och ramlade i säng igen. Nu är jag på benen igen och har intagit min frukost på balkongen och fått lite strålning på min alarmerande bleka lekamen. Gårdagen avslutades med lite fredagsmys på PizzaHut med några kollegor, och trots att stället är vida berömt för sin - uhm, ja, pizza? - så valde jag hellre nåt annat italienskt denna gång, i form av bruschetta till förrätt med grillat vitlöksbröd, tomater i olja och basilika, och karamelliserad rödlök. Fancy pants det där. Och som huvudrätt, Penne Pollo med kyckling, svamp och MASSOR av mozarella! <3 Syndigt gott, ack så syndigt...

Arash Och Teo hittade en kvadratmeter stor riskfaktor för... nånting?

Så var det då S:t Patricks Day. När jag läser en kollegas blogg om själva paraden som han var på, den som går av stapeln runt lunchtid varje St Paddys Day, så ångrar jag nästan att jag inte tog ledigt. Verkar ha varit jäkligt häftigt och stå där och se alla möjliga lustigt, knasiga och vackra spektakel. För er som vill se hur det såg ut så hittar ni hans blogg här, så hoppas jag att han tycker det är ok att jag "utnyttjar" den lite ;) annars får han tillåtelse och slå mig. Det är för övrigt en riktigt underhållande blogg, värt och titta lite på.

Jag då som är en sucker for money och valde att få extra lön stället har inte lika roliga bilder och visa då, men ett par stycken iallafall. Vi åkte direkt ner till City Center efter jobbet och gick in till en proppfull Carrolls-affär för och köpa oss lite hattar, jag köpte även en T-shirt med S:t Patricks Day 2011 som slogan, bara för och vara lite extra turistig, kan försöka komma ihåg och fota den senare. Liten som fan var den, för inte är det väl jag som har blivit större...

Vi gick till gamla Fibbers och tog några öl, Guinness för mig såklart som vill hålla på traditionerna, samt den berömda gröna ölen full med karamellfärg som smetade av sig överallt :D

Det krävs många tunnor Guinness för att tillfredsställa allas törst...

Gröna hattar was the shit denna dag, överallt fanns de, i alla möjliga utformningar - till och med indianska fjäderskrudar i grönt, orange och vitt, hur irländskt det är förtäljer inte historien, eftersom det är rätt ont om irländska indianer här, och urskogsbefolkning överhuvudtaget.

Green beer - gets u messed up.

Gruppbild! Inte den mest smickrande bilden på mig dock... tjocka tröjor...plus benvärmarna jag spatserade runt i! :D

Kausti- mannen med bloggen. Och vikingamössa. Jag såg tydligen "sofistikerad" ut i min fina hatt. Hmm...

Adde och Jesper som annars har en friendly approach till varandra fick för sig att starta en catfight av okänd anledning. Skyller på den gröna ölen.

Jag blev lullig redan efter halva min Guinness som sagt... efter den och en grön öl var jag redan skapligt onykter. Mitt ölsinne har farit åt fanders nu verkar det som. Vi lämnade Fibbers efter en timme ungefär för att dra och käka stek. På vägen ut hittade vi några av Addes AZ-kollegor som skulle äntra Fibbers efter oss, komplett med irländsk slagverk.

Plus, tre random irländare som gick all-in och kom i full mundering med hattar och gröna kläder. Jag som var full och glad flashade genast upp kameran och de var inte sena att haka på och posera för ett foto, efter att jag beredvilligt upprepat x antal ggr att de "looked lovely!"

Och sen vart det Vineyard, och resten vet ni ju. Min kamera dog nånstans på vägen i taxibilen men det blir så skumma bilder där inne anyway. Istället kan jag dela med mig av en kort liten video som visar hur fullt det var inne på Fibbers, på många olika sätt - fullt av fulla folk, mer eller mindre kufiska. "Bäst" av allt var den höggravida kvinnan som stampade runt med en hel ölkanna i handen och jagade sin 2-åriga son som sprang runt bland alla fyllon. Irländare i sitt esse.

Fibbers - St Paddys Day 2011