Nätverksdiskar, hundsmycken och flapjack

Sitter på jobbet ochh skriver lite, nuförtiden har jag en timmes lunch och slutar klockan fyra istället. Det är väldigt skönt och ha en hel timme, man hinner äta i lugn och ro köpa lite fika och slösurfa en bra stund innan det är dags att jobba igen. Idag blev min lunch dessutom väldigt sen, eftersom jag fastnade i det ena samtalet efter det andra och satt i en timme med en herre som inte kunde komma åt en endaste nätverksdisk. Tänk dig att allt du klickar på i datorn fryser och ger dig ett fett, fult "Not responding"? Så var det här. Kund sitter på ett tiotal+ diskar. Nån av dem failar. Lösning: dra ur kabel, disconnecta disken, starta om datorn... sätt i kabel, testa, gör om med de resterande diskarna. Typ. En aning drygt, yes. Som tur är har jag så kunniga kollegor som kommer svepandes som änglar och kan snickra ihop ett script jag kan använda mig av :) Tack Sara! Jagar rätt på kunden, ivrig att ställa allt till rätta och få det ur världen  och skjuter fram min lunch för detta ändamål. Får tag i kund, kör skript, frid och fröjd? Nej. Alla diskar samlas under EN disk, precis om det ska vara. Bara det att kund inte kommer in i den. Jahopp. Sträcker ut ett desperat rop till min användarkontos-kollega, som kommer och kollar. Kunds konto har låst sig. Jahopp, låser upp. Kommer in i disken. Yes! Frid och fröjder och konfetti? Nej. Kund vill inte ha en enda disk. Kund vill ha alla sina diskar synliga som vanligt. Jaha ja. I en anda av ren goodwill (eller desperation i att göra kunden happyhappyhappy så jag kan lämna detta diskfanskap o äta min mat) mappar jag upp samtliga diskar åt kund. Frid och fröjd och rosa moln? Nej. Kunden tar fram en PRINTSCREEN han gjort av hur alla diskar såg ut innan och går igenom , en efter en, att de heter olika, ligger olika, ser olika ut. Vid det här laget halvligger jag mot desken och bara hummar instämmande till allt kunden säger... flikar in ett "vi har hämtat detta från din hemmakatalog etc etc ditt förra skript var fel, de har bytt namn, du har alla diskar där". Till slut är kunden nöjd, efter att ha öppnat och stängt olika program för och dubbelkolla att allt funkar. Och jag kan lägga på, stänga ärendet och gå på lunch! :D Rostbiffoccacia, Fanta och en FLAPJACK ofc, lönedag till ära och för och lindra min smått ankommande spänningshuvudvärk. Känner att man arbetat iallafall, jajamensan!

Samtidigt har jag fått tips om en sida som heter http://www.etsy.com, som jag spenderat samtliga lediga stunder med att browsa runt på - de har allt mellan himmel och jord vad gäller hemgjorda, antika eller vintageprylar, finns hur många fina, originella smycken som helst till exempel och absolut inte dyrt att skicka efter heller. Min personliga favorit som jag hittat är http://www.etsy.com/shop/jbirdistheword?ref=seller_info, en person som gör skitfina glassmycken, bilder etc  med karikatyrer och teckande hundar :) jag sitter och mailar med han/hon nu om och få två smycken customized, en på en staffe och kanske en på Saga, om personen tar emot blandraser och gör bilder av.