Gråa, mulna söndag

Den här helgen känns det som att det enda man gjort är ätit. Jag är fortfarande mätt efter igår, och det är fortfarande fullt med kött, potatissallad och annat smått i kylskåpet som måste ätas upp. Jag tror till och med jag blivit beroende av kött, jag försöker få ner mina frukostpannkakor och kaffe men det enda jag är sugen på just nu är ännu en stor, fet hamburgare eller biff... Årets första grillning i fredags som sagt, mycket mat blev det. Alla hade med sig saker som packades ihop på vårt lilla köksbord och ute på balkongen var utebordet fyllt med alla köttbitar som skulle grillas, plus en ensam liten tonfiskkotlett. Det grillades, åts och satts i matkoma hela kvällen, folk högt och lågt på golvet och i våra soffor som alla satt och slöade efter feasten. Några drog vidare till stan efteråt, andra gav efter för fredagströttheten och gick raka vägen hem till sängs runt tolvtiden.

Det är så jäkla gott med grillat, och slaktaren här har hur mycket gott som helst. Jag saknade svensk potatissallad lite, den irländska är lite för "sur" för min smak. Hoppas det blir ljusare och varmare även på kvällarna här snart så vi kan låta den lilla klotgrillen jobba ännu mer :)

Efter att ha vaknat upp med en huvudvärk som inte var av denna värld och försökt kurera den på alla sätt och vis, vad den nu berodde på (drack bara tre öl, aningen är jag känslig för sprit nu eller så var kroppen inte van vid att få sova till halv elva längre) drog jag, Stefan, Sara och hennes Jamie in till stan för en helkväll med käk på Eddie Rockets, bio och några öl på Gogartys. Det är sjukt god mat på Eddie Rockets, jag beställde en ostburgare med Blue Cheese och att som ostälskare ha fått nöja sig med den tama, fesiga cheddarosten de är så förtjusta i här så var det en ren fröjd att få in en ostburgare som SMAKADE ost! Som smakade så mycket ost att jag till och med fick skrapa bort hälften för att det smakade så starkt av blåmögelost att det tog över hela burgaren. NomnomNOM, jag vill fan springa tillbaka dirr och köpa mig en av de andra cheeseburgarna, det fanns 4 olika sorters ost och jag ska inhalera var och en av dem inom kort...

Till min underbara burgare åt jag pommes med vitlöksdipp och en jordgubbsmilkshake - i ren, amerikansk 50-talsanda ;)

De har ju inte bara burgare på Eddie Rockets, Sara åt en chicken fajita som också såg extremt god ut och jag litar på hennes ord att den var det också. Plus deras kryddiga, grillade kyckling och efterrätterna som jag redan stiftat en fet bekantskap med ;) Ett place som definitivt ska besökas när folket kommer ner här sen.

Ut genom resturangdörren och segla tio meter bort till bion, där vi såg Rango - en animerad film om en kameleont som kraschar ur sitt trygga terrarium under en bilresa i vilda västern och hamnar i en liten håla som heter Dirt, där alla ökendjuren lever och frodas som riktiga cowboys - det finns till och med en indian i form av en korp med pärlor i sina fjädrar. Vattnet håller på och ta slut och staden är på väg att gå under, och den riktigt fula borgmästaren i form av en extremt åldrad sköldpadda har skumma saker för sig som misstänks ha med vattnet och göra. Johhny Depp gör rösten till Rango i de här filmen, och det märks att det är en Johhny Depp-film - filmen är underhållande men lite knepig, alla karaktärer är verkligen osmakligt fula - här finns inte ens en antydan till att göra ökendjuren "söta" och lättare att se på i någon form, vilket iofs är rätt uppfriskande eftersom ökendjur sällan är söta och lurviga små varelser. Det finns också en hel del referenser till t ex Pirates of the Caribbean, och det är ju faktiskt samme director från Pirates-filmerna som gjort Rango. Klart godkänd och gav en hel del skratt.

Kvällen avslutades med några öl på Gogartys, där de sålde t-shirts, kepsar och nyckelringar med deras logo och S:t Patricks day-prylar. Jag la märke till att de delade ut nyckelringarna rätt friskt och tänkte att jag kanske kunde flörta till mig en jag med: så jag hävda mig upp på bardisken och ropade "Sir!?" efter bartendern som gick förbi, energiskt polerande på ett ölglas. Han sneglade nonchalant mot mig, höjde på ögonbrynet och sa "Frank. Frank is the name". Jaha ja, trevligt trevligt. "Well, Frank - are those keyrings for sale or are they free?"

"Normally they cost 1 euro. But I´ll give you four of these for free if you do a little work for me". Sen hakade han av ställningen som alla nyckelringar hängde i och satte ner på disken och tog fram ett ölglas, och menade på att vi skulle ta av alla från hängaren och lägga i glaset. Sagt och gjort, vad gör man inte för lite gratiprylar? :D Vete fasen om han verkligen ville ha dem i ett glas istället eller om det bara var ett skämt, misstänker väl att det var lättare och sälja dem när man bara kan plocka upp dem istället för och lirka dem av en krok, men kunde inte låta bli och tänka ifall det skulle komma en till förhoppningsfull tjej som bad om en nyckelring, och han erbjöd henne en om hon hängde tillbaks alla nyckelringar igen ^^

Vi hamnade uppe på rökavdelningen och blev kvar där resten av kvällen, Adde joinade oss så småningom med och sen satt vi där uppe och drack några öl och löste världsproblem. Elin och Katta kom förbi med en kille vid namn Andreas, som var på besök från Sverige, och som hade halva sitt ben (och antagligen resten av kroppen med, lite mer privata delar så att säga som vi inte fick se men som vi upplystes om att där fanns det minsann fylletatueringar med!) fyllt med tatueringar han gjort på fyllan - seriöst, killen hade de mest anskrämliga, konstiga och smått underhållande tatueringar jag sett, alla skapligt taskigt gjorda av fulla tatuerare - han umgicks nämligen nästan uteslutande med sådana :D vilket inte precis underlättar eller minimerar risken för att det ska hända igen Jag antar att han har mycket att sitta och kolla på och minnas när han blir gammal sen - om han ens minns, vissa ggr hade han bara vaknat upp med en ny tatuering nånstans. Bra skit där.

Och nu är det återigen söndag och helgerna går så ruskigt fort. Ska slöa lite till, ta en dusch, och se om jag kanske kan ta mig i kragen och spela lite WoW idag. Kanske kan jag få med mig grabbarna till B-town för och handla lite later on.