IKEA!

Sådär då, nu är klockan strax efter fem och man börjar känna sig som en människa igen. Precis ätit svindyr men skitgod pizza från Dominos med massa vitlöksdipp och nu kaffe på det så mår man rätt så bra. IKEA då. Vilken upplevelse. Jag tror aldrig jag har varit så patriotisk som igår när jag såg IKEA-skylten på håll och fotade i alla möjliga vinklar från taxibilen, bara det... och när vi sen satte våra darrande fötter innanför byggnaden för första gången - då fick jag ett fånflin på läpparna som höll i sig nästan hela vistelsen där inne. Jag kunde bara inte sluta le! Det första vi såg innan vi åkte upp till resturangen var ett litet lekis där man kunde släppa av barnen - som hette Småland! Jättegulligt ju! :D

Det första vi gjorde var att gå och käka. Här skulle svullas köttbullar och lingonsylt! Mindre uppståndelse vid matkön när jag blev vild och skulle fota precis allting jag såg, det är helt sjukt egentligen, jag har bara varit här en dryg månad och jag blir alldeles till mig av precis allt som har med Sverige och göra. Jag blir alldeles uppjagad bara av och se en grönskimrande, chokladdoftande dammsugare bland kakorna och jag är inte ens förtjust i dem... Jag stod ett tag och valde mellan alla godsaker de hade och skulle precis ta en muffins när jag insåg att vafan - nu var jag  ju nästan i Sverige, då måste en gå svenskt, all the way in! Såg jag grabbade åt mig en rejäl bit daimkaka, som tydligen är helsvensk, och Stefan valde en swedish cookie trio med dammsugare, mazarin och chokladboll. Sen köttbullar, lingonsylt och potatis på det, vilket vi för övrigt var nästintill ensamma om - alla irländare omkring oss valde den förbannade pommesen till köttbullarna. HÄDELSE!

All in som sagt - till och med vad gäller dryck ;) ekologisk fläderdryck istället för halvmesig cola.

Sen bar det då av in i butiken. Jag gick runt i ett lyckorus och vurmade över minsta lilla pryl som hette nåt extra speciellt ord på svenska - vilket var i princip allt. Gosa, mysa, bläddra, slumra, vaska- you name it. Vid ett tillfälle gav jag till och med upp ett mindre gällt rop och flaxade exalterat runt en korg med prylar och Stefan trodde jag precis hade upptäckt meningen med livet, när det bara handlade om att jag upptäckt diskborsten man kan hälla diskmedel i. Så långt har det alltså gått när man inte har nåt större och bli exalterad över längre :D eller så har man bara sänt ribban nåt otroligt.

Vad  vi handlade var mest tråksaker faktiskt. Sånt som vi behöver till lägenheten, galgar, klädhängare, ställ till badrummet, sängkläder etc. Och ljus såklart! Några Tindra-doftljus och en förpackning med en brända mandlar-doftande trio som jag alltid använde hemma <3 så nu kommer det lukta lite som mitt kök i vårat kök hoppas jag på. Köpte krukväxter också för och liva upp lite, vi får väl se hur länge de stackarna överlever :)

Tog inte så många bilder inne på själva IKEA, hade fullt sjå med att springa runt och vurma och plocka på mig saker. Det blev en ganska anselig mängd påsar i slutändan ändå.

Notan hamnade på ca 1250 kr för min del, då stod jag för köksgrejer och hade köpt mig ett bord och lite grejer till vårat rum och badrum men det var ungefär den summan jag hade räknat med. Det hela slutade dock inte där utan den bästa biten var ju fortfarande kvar - Sverigebutiken utanför! Det jag hade sett fram emot mest faktiskt, och även där inne var jag wild and crazy och ville plocka på mig ett exemplar av varje grej, trots att jag varken äter sill eller gravad lax Det blev ändå några köttbullar, knäckebröd, kaviar, lingonsylt och massa godis ofc ;) Och fastän jag fortfarande var proppmätt efter köttbullefeasten så köptes ändå den obligatoriska korven också - utan pommes. Och den smakade gott! Hallelujah!

Jag ska ta en tripp tillbaka till IKEA sen och köpa en byrå till vårat rum, jag gjorde inte det denna gång eftersom jag blev osäker på om den skulle få plats men det tror jag att den gör. Då ska jag ta lite fler bilder och kanske kunna ta lite bilder av rummet sen och visa upp när det börjar se hemtrevligt ut ;)

Efter att vi kommit hem från IKEA och bombarderat hela lägenheten med våra kassar och prylar var det dags att börja göra sig iordning för fest. Var bra trött redan då men jag ger mig inte, måste ju vara lite social också :) Tror jag skrev det mesta i förra inlägget, det var chill hemma hos folket med öl och snack och jag fick lite fakta presenterad för mig som är noob och inte har koll på allt. Vid elva-hugget drog vi till Woolshed och var kvar därinne ett tag tills jag helt enkelt kände att jag lika gärna kunde vara en hög potatis som satt där på stolen ;) fick med mig Sara hem i en taxi och ja, resten vet ni ju.

Kim, som alltid lyckas hamna på mina bilder, som alltid lyckas ha en mer eller mindre udda approach på dem också... ny trend? I mitten Jesper, som var lite deppig efter intensiv mobbning av det faktum att han är skåning, alltså dansk ;) och Maria, som är våran teamleader och den som håller i piskan.

Bild nummer två har vi Arman, Dino och sen jag som är lite kameraskygg vid tillfället. Mannen som lurar i bakgrunden är Theo, Amandas pojk.

Damen i förgrunden är Amanda, med Bex i bakgrunden, och sen en inte så jätteupplysande bild på Sara och ett fint exemplar på en mänsklig hand och dess kommunikationsförmåga.

Eftersom jag inte har med så mycket bilder på mig själv så avslutar jag med en sådan, där jag lyckas se alldeles särskilt bimboaktig ut med mina klotögon och intensiva sippande på min Budweiser ;) Ska nog fan spela 100% på den där dum blondin-genren, tror jag lyckas rätt bra med det.

Så lyssnar vi på lite musik till det, en låt som spelades igår och som etsat sig fast i mitt medvetande hela dagen lång idag. Stackars Stefan sitter med sina hörlurar på och försöker stänga ute "oljudet" i form av min och Addes (dansband) i hans tycke taskiga musiksmak.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lQlIhraqL7o]