Då var det dags.

Har inte blivit några inlägg på ett par dagar nu, jag har varit mentalt nersåsad efter jobbet och ärligt talat har det inte funnits så mycket att skriva om heller :) Sitter på IBM och lyssnar, skriver några tickets, går hem, däckar med datorn och går och lägger mig. Men nu börjar det hända lite grejer iaf. Är ensam hemma för första gången nu, det är rätt gött (springa runt näck och joddla hur högt jag vill!) och känns samtidigt lite konstigt, det är lustigt hur snabbt man vänjer sig vid att ha nån eller några runt sig hela tiden. Adde har åkt hem till Sverige ett par dagar (snyft, jag vill med...) och Stefan jobbar övertid, ytterst motvilligt. Så jag sitter här och firar lite för mig själv med mjölk och kaka och lirar Queen på högsta volym; idag har jag fått ta egna samtal! Och då inte bara ringa upp kunde för och säga att ett ärende är fixat, ha en bra dag, utan jag tar emot dem, skriver ner deras uppgifter samtidigt som jag lyssnar på deras problem (eller rättare sagt, med ett halvt öra, Stefan stod för det andra för säkerhets skull) och sen är det upp till mig att lösa dem. Till min hjälp har jag en hotkey där jag kan slå upp problemen och följa stegvisa instruktioner där. Jag kan koppla upp mig mot kundens dator och "styra" den. Nu hade jag ju Stefan också som satt och hjälpte mig, men jag sköter ju hela handarbetet själv så att säga. Cred till Stefan som står ut med mina noobfasoner... ;)

Jag fick ta emot hela sju samtal under eftermiddagen, och jag skrev ner dem enbart för och kunna skriva om dem här och kunna läsa det om ett par månader, och garva åt hur jag var då ^^ Samt att mina kära vänner som läser kanske får en lite klarare bild över vad jag egentligen pysslar med nu.

1. Första samtalet var från en man som bara gav mitt ett ärendenummer eftersom hans problem blivit hanterat sen tidigare, och jag fick koppla över honom till personen som handhade det hela från början.

2. Samtal nummer två var från en herre som hade ett väldigt irriterande problem i form av att det blev blåskärm med jämna mellanrum på hans dator. Efter att ha surfat lite och öppnat några program fuckar allting ur och det blir bara en lysande blå bild på skärmen, hade sånt hänt mig regelbundet sedan jag fått datorn hade den legat i småsmulor vid det här laget... så han var ju lite irriterad. Här kan jag inte heller göra så mycket själv, men skickade hans ärende vidare till CTS som hanterar sånt här och kan ta över.

3. Samtal nummer tre kom från en man som satt hemma med sin privata dator och skrivare, och kunde inte skriva ut från den. Tyvärr supportar vi inte hemmaprodukter så honom kunde jag bara ge några generella råd, som att han skulle skippa att köra uppkoppling via routern eftersom den har portar som blockerar, och ansluta via kabel istället.

4. Nummer tre var lite enklare och lite komiskt, en kvinna ringde in och hade fått en ny dator som lät nåt förskräckligt, en av fläktarna i den som förde ett herrans liv, hon till och med satte telefonen mot datorn för att jag skulle få höra :) Efter att ha kollat lite vart oljudet sitter, fick jag skicka ärendet vidare till tekniker som får komma och titta på hennes dator.

5. Samtal nummer fem var lite knepigare. Problem med Word som jag löste genom att aktivera användarfunktionen, första lösningen funkade! :)

6. Samtal nummer sex var från en man som hade rätt bråttom, hans VPN-klient var inte rätt konfigurerad och jag fick skicka en il till honom som förhoppningsvis löser det hela.

7. Och samtal nummer sju var... en hangup! :D Telefonen läggs på strax efter att jag svarat.

Det blir fler samtal sen när jag ska sitta själv och ta emot, efter att jag fått tillgång till allt jag behöver. Imorgon ska jag få min dator vid min alldeles egna desk, bredvid Stefan ;) Eller ja, jag har fått datorn men måste sätta upp min Lotus Notes och lite program.

Det var skitnervöst och spännande på samma gång, jag hade inte alls förväntat mig att börja redan nu utan tänkte att jag skulle få sitta och pyssla med mina tickets ett par dagar till. Men som alla sa, du lär dig fortast genom att bara kasta dig ut. Första samtalet lät jag som en robot, det var svårare än jag trodde att veta vad man ska säga, vilket röstläge du ska ha, vad som egentligen är ok att säga. Min breda östgötska gjorde sig ju påmind på direkten, till mitt stora förtret, eftersom jag blivit retad för det i ett par dar nu och tänkte att jag minsann ska slipa ner dialekten för och undvika att det blir så. Men icke... med en stor ballong fylld med nervositet i magen och alla möjliga formationer av passande ord och meningar i huvudet fanns det helt enkelt inte plats för nån slipning av dialekt. Men det är nåt jag får jobba på sen, liksom hela mitt beteende och personligheten jag kommer ha i telefon. Det är skönt att kunna skylla på att allt är nytt ;) om några veckor kommer det inte funka lika bra längre...

Så ja, så ser det ut nu, det är mycket nytt som händer och det är skönt att ha mycket i huvudet ändå, slipper man tänka på vad man saknar. Jag ska fixa mat tills Stefan kommer hem, pommes och kycklingfilé med örter och kryddsmör. Om nom nom... till efterrätt hittade jag några geishachokladisar som Adde har lämnat obevakade på golvet ;) sen ska jag se om jag hinner dra en snabb vända till Dunnes, det är nämligen så att det är cookie friday varje vecka som innebär att en kollega tar med sig kakor till jobbet. De flesta kör på köpekakor men jag tänkte utmana mig själv och ge mig på att försöka göra cupcakes att ta med till folket. Det är nämligen min tur redan denna vecka. Jag måste köpa ingredienser och några basic köksredskap, se om jag hinner provbaka nåt ikväll eller om jag lämnar det tills imorrn. Failar jag så stänger ju inte Dunnes förrän åtta ^^