Helgens utflykt: Howth

Var seriöst helt bombad när jag kom hem igår. Det bara snurrade i skallen, så det fanns ingen ork och skriva. Vi var iallafall nere på stan och skaffade oss våra PPS-nummer, ett slags irländskt personnummer, och gå in till banken och registrera sig och öppna ett konto. Vi kom tillbaka till IBM strax efter lunch och satt en timme och lyssnade på Jonas när han förklarade lite program, käka lunch, sen fick jag hoppa runt till folk och lyssna på samtal. Vilket bara blev ett, om jag minns rätt? Ett rätt enkelt sådant med. Sen var det inget mer vettigt den dagen, fram till klockan fyra. Antagligen därför det är trögt som sirap i huvudet på mig, detta att inte göra nånting mer än bara sitta och lyssna. Men det är bara måndag kvar av trainingen, gå igenom Lotus Notes (ett specifikt IBM-program som alla kunder använder) och sen på tisdag ska vi göra ett test på allt vi "pluggat". Därefter börjar den riktiga träningen, för och kunna ta samtal. Anyway, lördag idag och jag var uppe redan klockan åtta. Why? Jo, för det var en utflykt planerad, tillsammans med några av kollegorna på ABB och polare från andra konton, till Howth. Det är en liten fiskeby som ligger på en halvö, ca 20 min från Dublin City. Den består av en hamn, och mängder av allt som har med fisk och kusten att göra helt enkelt. Otaliga resturanger. Väldigt mysigt faktiskt, har alltid gillat hamnar :) är man en havsälskare så hör det liksom till.

Det första vi ser när vi promenerar längs en av pirerna är en liten grupp med sälar i vattnet :D en bit ifrån dem var det skyltat utanför en fiskaffär att man kunde köpa fisk och mata dem med, så det var nog ena redigt knubbiga sälar vi hade nedanför oss, ivrigt väntande på käk ofc. Självklart köpte vi några firrar till dem, jäklar vilket liv det blev i vattnet då. Räknade till fyra sälar som kastade sig runt i vattnet. Samtidigt blev vi ackompanjerade av en suspekt fiskmås (eller nån annan sorts sjöfågel, annars går måsarna på anabola där ute, skitstor!) som poserade för några bilder och slog sina lovar runt gruppen. Mycket riktigt, när jag skulle slänga i min sista fisk kommer måsjäveln från ingenstans och racear förbi mig i ett djävt försök att sno min fisk - men failar. Ha!

Vi fortsatte promenera runt de två pirarna som fanns, tog foton och sightseeade i allmänhet. Vi hade verkligen tur med vädret, det var soligt och molnfritt och det var först nr vi skulle hem som de obligatoriska regnskurarna infann sig. Jag lyckades hitta en hund som jag kunde klappa, och få extrem hundabstinens av :( lunchen intog på en liten resturang där alla utom 2 originella själar beställde Fish´n Chips - det kändes lite som att det hörde till :)

Efter maten gick vi uppför Howth Hill och utsikten blev bara bättre och bättre ju högre upp man kom. Massor med små fina hus och affärer, sen blev ju husen mer och mer fancy allteftersom markhöjden steg. Vi var inne en sväng i kyrkan och beundrade alla fina fönster och attiraljer, de smyckar verkligen ut kyrkorna mycket mer här än hemma. Men så är de ju katoliker med.

När gatan sen tog slut upptäckte vi en stig som ledde upp mot kullarna, en lerig och smått riskabel sådan, speciellt eftersom jag varit bright nog att ta mig dit i högklackat, men det hela avlöpte otroligt nog utan några incidenter alls, och när vi sen arbetat oss framåt så långt vi kunde komma var utsikten helt klart värt alla förbannade taggbuskar och gyttjegropar.

Hade en riktigt trevlig dag och det är kul att börja lära känna folket, de är rätt många sammanlagt så har fullt sjå att lära mig allas namn men nu har jag kommit en bit på vägen iaf ;) Frisk havsluft och mindre bergskättring tar på krafterna så var minst lika slut när vi kom hem som igår. Kvällen har jag bara spenderat framför datorn i princip, med och lägga in bilder och skriva det här inlägget. Så har vi suttit och beställt hem mat också - istället för och knalla bort till B-town och släpa på tunga kassar hem kan man helt enkelt shoppa käk online och få det hemkört till dörren mot en mindre summa - så vi har beställt både det största toarullepaketet jag kunde hitta, plus 12 liter cola... that´s how we roll i det här hushållet.

Nu ska jag slänga mig i säng, soooooooova lääänge imorgon och sen blir det och slappa hela dagen lång, ladda ner filmer med vårt zuperznabba bredband <3