80% av 1a arbetsveckan klar.

Torsdagar, lönedagar. Inte för mig dock, jag får min allra första lön nästa vecka. Då ska jag skynda mig bort till ett av B-towns bagerier och köpa mig en FET bakelse! :D Stod och dreglade lagom mycket över kakor, cupcakes och bakelser inne i gallerian idag, tog en sväng till och hade Stefan som följeslagare denna gången. Han såg att jag suktade efter sött och köpte mig en muffins från Burger King sen, en väldigt skum sådan men det är tanken som räknas <3

 

Idag har vi haft lektioner i networking, gott och gott. Väldigt mycket basic saker till en början, hur internet anslutning och brandvägg funkar. Vi fick se en extremt cheezy film om allt detta också, med informationen i form av små lådor som skeppas runt till routers som pratar och brandväggar som ber de skumma paketen dra åt fanders typ... sen i slutet flyger de paket som fullgjort sin uppgift (levererat information i form av websidor, länkar, requests etc) mot den glittrande solnedgången och det är fred på jorden. Yay! Snacka om att det här mer och mer känns som mellanstadiet typ :)

Men sen vart det lite mer avancerade grejer, iallafall för mig men även här blev jag glad över att märka att jag faktiskt förstod det mesta. TCP/IP-adresser, hur man får tag på IPadressen, olika kommandon man kan använda där för att hitta info, såsom ipconfig, ipconfig/release/renew, ping w3.ibm.com. Vi pluggade DNS och proxy, gick vidare till att prata om vad en Sev1 är för något plus Remote Acess PD. Vid det här laget har jag nog tappat er som läser det här så jag ska inte svänga mig mer med en massa förkortningar och skit ;)

Så ja, dagen fortsatte i den andan och när lektionerna var slut satt jag hos Stefan och hans kvarvarande kollegor, de flesta hade gått hem eftersom det inte kom några samtal. Istället blev jag upphov till en livlig diskussion om vetenskap vs. tro på det övernaturliga, jag och Jonas var de enda som trodde på "andar" och energier och resten var vetenskapsfreaks som gjorde sitt bästa för att mala ner vår stackars oskyldiga tro i småsmulor... Trångsynta och fantasilösa, hmpf.

Jag har även blivit kär i de smörgåsar som erbjuds till lunch i cafeterian, normalt sett är jag inget fan av smörgåsar, bortsett från dem vi åt i New York som var SUPER. Men grejen är den att de som finns att köpa här påminner en hel del om dem, man får välja mellan baguette, bagel och panini, det finns en hel uppsjö ingredienser att stoppa i. Sen toastar de smörgåsarna så de får en knaprig, varm yta, supergott! Och till min stora lycka såg jag idag att de hade fullkornsbagels, så där slipper jag mitt dåliga samvete (och gasiga mage) över att äta vitt bröd. Till det, en kaffe med hasselnötssirap i. Hum, jag som snackar om dåligt samvete, så häller jag i mig sockerbomber istället? Jaja...

Nu är 4 av 5 arbetsdagar avklarade, helt sjukt att första veckan snart är över. Vi har lite training kvar nästa vecka sen blir det shadow calls som gäller, att vi sitter och lär oss av kollegorna när de tar samtal. Sen får vi börja med lättare arbetsuppgifter. Spännande.

Anyway, imorrn får vi äntligen internet, jag har fått Cataclysm i julklapp av Stefan så i helgen ska det liras. Jag ska slänga över det mobila nätet till honom nu och gå och slappa i min fåtölj, det blir kinamat när Adde kommer hem från övertiden sen. Nomnomnom!