Huvudbry

Det är inte mycket energi kvar i knoppen nu kan jag berätta, var så trött att jag nickade till i soffan förut. Ändå har dagen inte varit mer jobbig än igår så det måste väl vara alla intryck som sagt. Idag fick vi gå igenom problemlösning och hur vi ska ställa frågor, vilka frågor vi ska ställa, i vilken ordning etc. Fick ett papper med olika problem som vi skulle hitta så många frågor som möjligt till. Till exempel om det inte går att skriva ut från skrivaren, kan inte öppna webbsidor, inte skicka mail, datorn startar inte öht. Först och främst ska man ställa rena basic frågor som känns rätt dumma, men de är nödvändiga - är datorn på, är skrivaren på, batteriet laddat. Sen kan man gå över till lite mer avancerade saker. Jag överraskade mig själv med att kunna mer än jag trodde, och vilka potentiella orsaker de olika problemen kunde ha - klapp på axeln till mig! Dock failade min stolthet nåt grymt när vi sist av allt fick ett problemtest att lösa av det mest jobbiga slaget - 5 pers bor i 5 hus, med olika färger, dricker olika saker, har olika husdjur yalla yalla yalla... med kryptiska instruktioner skulle man placera ut vem som bodde vart och hade, drack, rökte och sket vad typ, och VEM hade fisk som sällskapsdjur - det svaret måste vi visa innan vi fick gå.

 Jag HATAR såna test. Min intelligens är mer intrapersonell - logik är inte riktigt min starka sida tyvärr. Vilket gör att man känner sig ungefär lika bright som en skrumpen potatis när man sitter där och ritar upp de där jävla husen på kladdpapper nummer tre och försöke placera ut vem som röker Blend och har hästjävlar och vem dricker mjölk och bor i ett pissgult hus... jag fixade det inte. 5 av oss visade upp rätt svar och fick gå ut. Så som tur var, var jag inte ensam. Det var lika många kvar, om inte fler, när hon till slut lät oss få det korrekta svaret. Men det hjälpte inte så mycket när man kom ut till kontot och blev nermobbad för att man är en skrumpen potatis anyway.

Eftermiddagen spenderade jag med att sitta och lyssna och titta på med ännu en kollega. Det hände inte så mycket, det är ju dan före röd dag och folk går hem tidigt från jobbet och behöver ingen datahjälp. Det blev en lugn eftermiddag och sen fick jag knalla hem samtidigt som mina sambos. Jag och Adde vek av till Blanchardstown för att jag ska skulle inhandla lite nödvändigheter och vi käka några cheeseburgare till mellanmål. Hur nyttigt som helst ^^ Jag vet att jag sa att jag skulle ta bilder men vid det här laget var det alldeles för mörkt, så jag får passa på och ta massor av bilder i helgen sen istället, bare with me. B-town är ett enda gigantiskt köpställe där snabbmatsresturanger, varuhus och affärer ligger i långa rader och staplade på hög, ca en kvarts promenad hemifrån oss - perfekt! Och ja, självklart finns Penneys där :D

Köpte med lite godis hem för och pigga upp kvällen lite, utan internet och utan läsmaterial blir det väldigt innehållsfattiga kvällar, just nu står valet mellan att titta på Adde när han ligger och snarkar i soffan eller kolla på Simpsons med Stefan. Jag väljer nog ingetdera utan tappar upp ett bad och käkar karameller istället :)