Julgodis i massor

Hade en riktigt rolig kväll igår, kul att träffa nya människor och väldigt stämningsfullt att julbaka för fullt till glöggdoft och julmusik och med en riktig julgran i vardagsrummet. Fyra killar och fyra tjejer, med lilla Tilde inräknad :) Och alla gjorde sin del. Marcus stod för hemmagjord starkvinsglögg, med en och en halv flaska sprit och X antal klunkar vin i, och han gick in för det med liv och lust och hade till och med köpt glöggkryddor att hälla i.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han och Andreas satsade också på ett storbak chokladpuffskakor, med rejäla bitar i formarna, inge knussel här inte... samtidigt fick jag som jag ville och blev satt att göra mandelmassagodis med Veronika och Malin :) i början hade de inget speciellt utseende men i takt med att allt mer strössel trollades fram ur skåpen började vi få till riktiga designkulor...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi började bli trötta på att rulla kulor och killarna la sig i urartade det hela rätt snabbt, och det gjordes "trippeldubbelchokladiga" kulor som doppades i en smet gjord på den överblivna chokladen och samtliga strösselsorter som blev över. Resultatet blev inte helt olikt en hög med de där runda sakerna som dyngbaggar brukar skjuta framför sig? Fast betydligt godare då ;) blev trugad att ta en och det var nog den sista godisen jag åt, förutom några kolor. Instant magknip.

När Micke anlände fick han hjälpa till med den obligatoriska knäcken. Glada i hågen gjorde kockarna dubbel sats och upptäckte för sent att det längst ner på receptbladet stod en avrådan från att göra just detta. Knäcken blev dock bra ändå, kanske för att det stod hela tre lika biffiga kockar och rörde konstant i den stackars smeten så den vågade väl inget annat. Jag och Malin fick sen det förvånansvärt ansträngande jobbet att portionera ut knäcken i formar, jag myntade ett nytt uttryck i form av "knäckaxlar" eftersom man satt med uppdragna axlar och koncentrerat förde ner smeten i de pyttesmå formarna med två teskedar. Knakade bra gött när jag sträckte på mig sen. Vid det här laget var vi nog båda rätt höga på nånting, antingen glöggångorna från Marcus spritkok eller allt socker, mycke garv vart det iallafall.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slutligen så gjordes det kola, också av grabbarna som hade armarna för och veva i allt kok, vi andra skötte mest finliret. Sen blev det ett break med skinksmörgåsar vid bordet och sen tror jag alla kollapsade lite där, för alla stannade kvar vid bordet och pratade och åt av godiset. Fanns fortfarande pepparkaksdeg och lussebulledeg men vid det här laget var man så stinn av alla sötsaker så det behövdes verkligen inte mer. Runt halvtolvtiden bröt samtliga upp och jag skjutsade hem Micke till Motala. Och vad händer då... ingen av oss har en tanke på att man inte får köra bil inne i stan efter 23, och självklart ställs jag nos mot nos med Farbror Blå när vi kör in där. Det är fan nån förbannelse över mig alltså...

En aspirant till råga på eländet och en väldigt strikt sådan. Fick blåsa i mitt tredje alkotest på ett halvår, ursäkta mig en tredje gång, och ta emot en varning för tredje gången. Gör det här mig till seriekriminell nu? Micke kom iallafall hem, jag kom hem ("Nu tar du den snabbaste vägen ut ur stan och glöm inte det här igen") och stupade i säng igen för att gå upp och jobba 12 timmar igen. Good times.