Första steget till jobb

Vilken intressant vändning den här dagen tog. Jag försov mig idag med, har vandrat i blåst och snö återigen med mina hundar, suttit och pratat i telefon och skickat in min ansökan till Manpower som dealar med IBM, börjat plocka lite smått men det har varit oerhört trögt, sen några timmar innan Stefan lämnat in ansökan får jag ett mail från killen ifråga, som undrar när jag är anträffbar dagen därpå. Skrev ett svar och skickade precis iväg det när ett irländskt nummer ringer på mobilen, och då är det  just den killen som tydligen blev för otålig! Så nu har jag pratat med honom och suttit och gjort alla dessa tester som jag fick skickade till mig och det här är ju by far det jobb som krävt mest effort av mig som sökande. Först en massa frågor om hur jag löser diverse dataproblem. Vissa saker kände jag igen och kunde klura ut svaret på eller i bästa fall gissa mig till, andra var det helt stopp på och jag fick en obehaglig känsla av att jag nog inte är tillräckligt fit för det här jobbet... men fick hjälp av Stefan som guidade mig och lärde mig en del grejer, och kunde gå vidare till nästa. Då blev det ett test som skulle visa hur snabbt du kunde upptäcka och urskilja detaljer,  två uppsättningar nummerkombinationer bredvid varann och så skulle jag klicka i om de var lika eller olika. Här gjorde jag misstaget att jag var för noggrann till en början och scannade både två och tre ggr innan jag klickade, men sen kom jag på mig själv och började bara slänga en snabb blick för och se om nåt såg ojämnt ut. Jag kom inte upp det hela antalet kombinationer, men tydligen gjorde det inte så mycket.

Test nummer tre var ett slags synonym-test, svårt och förklara, men när det stod exempelvis VD - Företag i en ruta så hade man under den några andra kombinationer att välja mellan, och den rätta är den som matchar det som står i rutan, i det här fallet Befäl - Pluton. För att VD och Befäl är båda chefspositioner, och företag och pluton en grupp de styr över. Ja, det lät lätt till en början men efter 20 såna här med 4 kombinationer i varje snurrade det bra i huvet kan jag säga och jag är inte alls säker på att jag fick många rätt, iaf inte efter deras logik.

Test nummer 4 gjorde mig tjutfärdig... larvigt nog, men då trodde jag det var kört, man skulle först läsa igenom en manual för felmeddelanden och deras koder och driftnummer, sen fick man helt enkelt olika rutor med felmeddelanden, mätningar och annat grejs och skulle skriva i korrekta felkoder, anvisningar etc etc i en ruta. Jag stod helt handfallen. Men sen sa de att de inte är många alls som klarat det här testet, eller ja, fått full pott på det, vilket gjorde mig aningens lugnare men roligt var det inte...

Sista testet var helt enkelt ett frågeformulär som skulle visa din syn på bland annat konflikthantering, man fick två påståenden mot varandra och skulle ta det som stämde bäst in på mig. Samma frågor kom upp hela tiden men de urskiljer väl det hela genom att kolla vilken av dem jag prioriterar och på så sätt avgöra vilka värderingar jag har. Scary...

Jag var fullständigt slut efter det här, tro det eller ej. Jag var inte alls förberedd på att de skulle ringa så snart, så fort, och ge mig de här testerna och vilja ha dem imorrn bitti och nu ska han ringa mig imorgon förmiddag efter att han gått igenom mina resultat. Jag känner att jag kunde ha gjort mycket bättre ifrån mig, men jag hoppas mina brister uppvägs av mina fördelar.

Åkte och hämtade upp en rejäl portion McDonalds mat och åkte hem till Sterna och Jörgen och slängde i mig min del på 2 minuter. Var till och med så grabbarna reagerade. Jag var helt uppe i varv och är det till viss del fortfarande, och nervositeten smyger sig på. Shit shit, hoppas det nu går vägen imorgon... Stannade kvar en stund och var social och åkte sedan hemåt igen och här sitter jag nu. Jag ska dricka en kopp te, lugna ner mig lite, flytta kartonger och få utlopp för min nervösa energi med lite fysiskt arbete och sen håller vi tummarna för att jag håller mig cool när samtalet kommer imorgon. Yes.

I brist på andra bilder passande till denna text googlade jag på lite söta hundvalpar för och sänka mig till en lugnare emotionell nivå :)