Vinterpromenad

Idag mötte jag upp Hanna och hundarna Nellie och Alma för en rejäl långpromenad i Fålehagen :) Hade inte en aning om att det hade börjat snöa ute och att det skulle bli den första riktiga vinterpromenaden. Vi var ute i en och en halv timme och gick på alla möjliga stigar inne i skogen, medans hundarna for överallt över stock och sten. Ja förutom lilla Idun då, som fick finna sig i och vara i koppel som vanligt. Vi ska in till djurkliniken imorgon, då ska jag fråga när hon kan få springa lös igen. Jag släpper henne en stund i taget på plana ytor och än så länge har det gått bra. Det blev gruff mellan Nellie och Idun, inget allvarligt hände dock men jag får nog finna mig i att Idun helt enkelt tycker det räcker med Saga som kompis och att hon kan följa med på promenader och hälsa på andra vovvar, men för att hon ska kunna leka med dem måste samspelet funka till 100% och den andre hunden bör vara generös med lugnande signaler och kunna läsa av henne. Idun verkar dessutom vara en hund med mycket resursförsvar, även gentemot saker som egentligen inte är hennes, och möter hon en likasinnad hund funkar det inte om nån av dem plockar upp en sak den andre vill åt. Det är synd det här, jag har ändå jobbat med att Idun ska kunna gå bra ihop med andra hundar och vara en självsäker och trygg staffe men jag råder tyvärr inte över gener och andras inflytande. Jag försöker nöja mig med att folk tycker hon är söt och trevlig och väluppfostrad (även om jag är av annan åsikt =) så får hon sitta med de människor hon skattar så högt och överlåta det hundsociala åt Saga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Promenaden var annars jättetrevlig och skön och den lilla flocken gick bra ihop, vi människor var nog rätt trötta vi med när vi kom tillbaka till huset för lite te. Hundarna slocknade på golvet och inomhus gick det bra med Idun och vovvarna. De poserade som små tända ljus inför gruppfotot :) Tyvärr var min kamera död och alla bilder med mobilen vart skakiga men det får duga.

När jag sen klev ut i kylan igen blev jag rätt genomfrusen och det första jag gjorde när jag kom hem var att tappa upp ett hett bad och tina lite. Nu är jag fit for fight igen och ska fortsätta slipa på mitt CV och åka till apoteket för att hämta mer medicin till Sagas ögon. Och ute snöar det fortf och de skriver om snökaos återigen. Håhå jaja...