Linköping

Fick lite tid emellan så passar på och skriva ett till inlägg, annars blir det så mycket ikväll sen. Vi var inne på US en sväng för en undersökning, där jag satt och nickade till med jämna mellanrum i väntrummet, inte så lite pinsamt... :§ Men det tog sån tid och luften på sjukhus är så jäkla tung och utan syre, blir alltid sömnig där. Efter att det var avklarat tog vi en fika på den för en gångs skull proppfulla resturangen. Kaffe och parisevåffla, inte helt fel. Pappa satt och läste igenom instruktioner för en operation han ska göra för sina ögon, ena meningen mer hårresande än den andre när det stod i detalj hur de går tillväga. Tydligen ska han få en ny ögonlins, de ska "trasa sönder" den gamla med hjälp av ultraljud. Brr! Det är ganska så fascinerande vad människan kan göra med kroppen egentligen för att laga nåt som är fel. Vem kom på att man helt enkelt tar sönder linsen och tar bort den? HUR kom de på det? Och lite mer scary och tänka på, på vem eller vad provade de den här proceduren innan den vart godkänd för och utföras... Inte så trevliga tankar till en så god bit våffla.

En annan sak som slog mig när man vandrade igenom sjukhuset är all den här så kallade sjukhuskonsten som finns. Jag har undrat över det i hela mitt liv; VARFÖR är det så jäkla konstig konst på sjukhus? Vem sitter och väljer ut allt? Och hur tänker den personen? Ett sjukhus är väl ändå ett ställe där man behöver vila ögonen på något harmoniskt, vackert och välgjort. Inte stora klumpiga träinsekter, suggestiva målningar av ett förvrängt Jesusbarn som gör nåt slags ghettotecken med fingrarna, eller nån spretig, skitig hög med svinryggsborst som heter "Frestelse"? Inte en enda gång har jag sett "fina" konstverk utan allt ska vara så förbannad konstigt och unikt. Jag blir bara illa till mods av och se allt. Endast på barnavdelningen kan du hitta vettigare saker, där är det färgglatt och positivt med glada gubbar och kattungar och blommor. Är det inte bättre och använda sånt till resten av sjukhuset istället för och bidra till deppigheten med mörka religösa saker eller gråa teckningar av korpar, fula människor och hin håle. Förklara för mig den som vet.

Skulle jag läggas in för operation skulle jag inte vilja att det sista jag såg innan jag gick in i dimman vara "Fantasidjur" (första bilden nedan). Jag skulle drömma om att fanskapet kröp ner i mig och byggde bo. "Fantasidjur" btw, vilken fantasi då... En skalbagge med en bit tuttifruttirulle på ryggen.

 

 

 

 

 

 

 

Vi gjorde lite tvärtom denna dag med och åkte in till Linköpings centrum efter fikan för och äta lite. Gick in på en resturang som hette Rendevouz och beställde in en tallrik pasta med skinka och gorgonzola till mig och kebab till pappa. Lite snålt med gorgonzola annars helt ok. Satt och glodde lite på folk och hittade på historier om dem och vad de pratade om, ett litet nöje vi brukar ha ibland :) vi har precis samma humor jag och pappa så alla som klagar på den får skylla på farsans gener... Längesen jag var inne i Linköping annars, får åka in lite oftare och besöka staden och inte bara Tornbyområdet.