Höstpyssel på jobbet.

Idag gick mina 12 timmar på jobbet riktigt fort faktiskt, mycket tack vare att vi hade saker och göra nästan hela tiden. Det blev roliga promenader med en Malin som var i pysslartagen och samlade in material till sina höstdekorationer :) Första anhalten var en husvägg där det växte fina röda och orangea "lyktor", som faktiskt kallas för just Japanska lyktor för sitt säregna utseende. Jag tog mig tid och sitta och googla på dessa bollar bara för skojs skull, och från början är de faktiskt vita blommor som utvecklas till ett bär med ett hölje runt sig när det börjar bli höst. De heter Judekörs (Östgöteväxt eller?) och är släkt med physalis som Malin trodde, de som säljs i affärerna. Men man ska nog inte äta Judekörsen för de ska tydligen smaka riktigt otäckt. Ifall nån nu får för sig det :) Men dekorationer passar de utmärkt till så det plockades av hjärtats lust till oss båda. Anhalt nummer två blev ett gammalt hederligt kastanjeträd där det plockades kastanjer, naturligt nog. Och anhalt nummer tre blev och knycka till sig några kvistar med fina mörkröda löv från en buske.

 

 

 

 

 

 

 

Jag blev lite inspirerad jag med så jag tog hem några lyktor och kastanjer och slängde ihop en liten höstskål. Vanligtvis brukar jag också älska att pyssla och dekorera och hösten har ju alla mina favoritfärger vad gäller inredning, men nu känns det lite onödigt när jag ändå ska börja göra mig av med saker snart istället. Just nu känns det lite ledsamt faktiskt, jag har precis städat och tänt ljus och lägenheten är faktiskt jättemysig, kommer sakna det massor sen =/

 

 

När jag kommer till Irland ska det inhandlas ljus så det bara fladdrar om det, oavsett vad övriga herrskapet har att säga om det... nån hemtrevnad får det väl vara :D