Whiskey in the jar!

Det blev utgång till slut, efter ännu en turbulent bussresa hamnade vi inne i City Centre redo att ta emot vad Irlands nattliv har att bjuda på. Första anhalten blev ett ställe som vi frekvent har besökt hela veckan faktiskt och spelat bort alldeles för mycket pengar på, Dr Quinns Goodtime Arcade Hall. Jag fick mitt lystmäte stillat häromdan så jag höll mig borta från maskinerna, men Adde och Stefan spelade för fullt och nästan maniskt i sin jakt på en massa skräp som jag sen fick ta hand om ;) De vann några småsaker iaf.

 

 

Efter det drog vi vidare för att - äntligen! - leta reda på mitt älskade Starbucks. Det visade sig att det låg ett inte alls långt ifrån centrum och det var en hel flod av minnen från New York som forsade över en när man steg in. Beställde min hett efterlängtade Caramel Macciato och  fick nästan en religiös upplevelse på plats. Nja, lite överdrivet kanske, men det är verkligen nåt speciellt med Starbucks, det symboliserar hela min New York-resa på nåt sätt och atmosfären som var där. Saknar det så det gör ont ibland <3

Efter en oförglömlig kvart inne i mitt mecka gav vi oss ut igen med lite starkare drycker i sinnet. Vi promenerade bort till Temple Bar igen och valde ut en pub som hette The Oliver St. John Gogarty, beställde in min första Guinness och hittade som av ett mirakel en tom stol att slå sig ner på. Självklart fanns där ett irländskt band som spelade för fullt, och det ger en sån otroligt mysig stämning att höra just den här musiken och alla står och sjunger med och dansar och dricker litervis med öl, och de blir så glada över alla gamla klassiska folksongs. Skulle kunna sitta i timmar och bara lyssna på dem.

 

 

 

 

De andra var inte så förtjusta i ölen men jag tyckte den var helt ok. Vi gick bort mot en nattklubb och var där inne en stund men återvände rätt så snabbt till "vår" pub igen för en till pint och mer musik, Whiskey In The Jar spelades och gjorde det hela komplett :)

 

Vi åkte hem skapligt runt ett-tiden med taxi för att steka till lite Nuggets att knapra på innan läggdas. Idag blir det en sista runda nere på stan, med souvenirshopping och troligtvis ännu en runda bland spelmaskinerna för att använda upp våra sista 20 centare :)