Helgens eskapader.

Gårdagen spenderades även den inne i city, tog buss in för och spara lite på fotsulorna. Och tiden. Åka buss i Irland är en intressant upplevelse, lite som New Yorks taxibilar fast med en 20 ggr större dubbeldäckarbuss att köra rally med istället.  Som busschaufför ska du bara fram i trafiken, och en annan sitter och håller krampaktigt fast vid stångar och säten (självklart sitter vi högst upp, längst fram) och ser hur nära det är att toucha bilar, cyklister, gamla gummor och diverse andra random attribut på gatorna. Lite kittlande faktiskt.

Iallafall, vi kom fram helskinnade och vandrade runt lite och kollade butiker. Hittade en souvenirshop som var helt sjukt proppad med grejer från golv till tak. Får, vättar, klöver och kors var det genomgående temat, så jag som har en crush på keltiska kors snubblade nästan i mitt eget dregelspår. Köpte mig faktiskt ett nytt Sterling silver-kors, att byta ut mitt gamla skotska smycke med. Annars köpte jag mig bara lite småsaker att ge till mina föräldrar. De hade flera hyllor fulla med olika sorters fudge och shortbread-kakor, bland de godaste kakor som finns att knapra på och som verkligen kan rekommenderas. Brukar köpa på mig flera paket när jag ser dem, men nu ska jag nöja mig med att ta lite fina bilder av allt på söndag :) det är så mysiga paket, riktigt fina.

Drog några varv inne på Primark och suktade lite, sen började kaffesuget sätta in och jag drog med mig Adde på ett mission att hitta ett mysigt cafe nånstans att vila fötterna på. Tydligen fanns det inte så många rena coffee shops där vi gick utan de flesta kom med tillhörande resturang, men lyckades hitta ett som hette Manila och där vi fick varsin cappuchino plus popsjungande gitarrsnubbe i entrén för 25 kr koppen.

Mötte upp Stefan och vandrade iväg bort till Temple Bar-området för och hitta en resturang att käka trerätters på. Hittade en som hade små akvarium i borden, och beställde in Ceasarsallad som förrätt, följt av Lambrack med potatismos och vitvinssås, som var svingott! Köttet var så mört att det föll i bitar från benet bara man snuddade vid det, och såsen var en av de godaste jag ätit. Salladen var ingen höjdare och de andra var inte lika glada i sin mat, så jag hade tur. Till dessert tog vi alla Baileys Cheescake, med mycket Baileyssmak och stora portioner. Magen stod åt alla håll när vi kom ut på gatan igen.

Vi hoppade in på några pubar för och kolla läget och det var jättemysigt, traditionella irländska musiker satt och spelade för fullt och ölen flödade överallt. Dock skulle vi hem till en privat fest så pubrundan fick vänta. Vi stannade hos folket i några timmar, roliga och lite speciella människor, tog några öl och jag drack Captain Morgan och cola från en kopp jag sen upptäckte var full med maskindiskmedel när jag druckit två tredjedelar. Göttans. Sendrog de ner till stan och vi drog hem för att chilla lite. Där försökte Adde ta livet av mig genom att, i all välmening och det var jättegulligt och omtänksamt, fixa hamburgare till oss och istället för ketchup så hittade han nån mystisk stark sås inne i skafferiet som han sprayade rikligt över maten. Bara det att det var Såsen från Helvetet som borde gömmas undan från mänsklighetens gommar för all framtid...

Rusade i panik till diskhon för att få ut helvetessmaken av mögel och proppa munnen full med allt som kunde få den brännande känslan att försvinna. Det var riktigt jäkla otäckt! Och stackars Adde låg i soffan och hade inga som helst problem med såsen och muttrade förnärmat om otacksamma vänner...Men idag gjorde han iallafall enchiladas, under Jonas  vakande (vettefan...) öga, utan stark sås, betydligt mer smakligt :)

Och idag har alla sovit ut och folket har stannat hemma och tagit det lugnt. Jag knallade iväg för att leta reda på Phoenix Park, som jag efter många om och men och en felriktad väganvisning senare, lyckades hitta och gå runt åtminstone vänstra halvan av den. Enorm! Och så otroligt grönt överallt. Oändliga gröna gräsmattor som aldrig verkade ta slut och massor av promenadstråker in i mysiga, lummiga gläntor med färggranna höstträd. Sällan har jag saknat att ha hund med mig som nu. Mötte flera stycken som samtliga gick utan koppel, så den här strikta hundhållningen jag läst mig till ger jag inte mycket för atm. Hamnade sen i parkens "centrum" med resturanger och massor av olika träd för barnen att klättra i och cafeer att sitta och chilla på. Måste försöka få med mig folket hit igen imorrn...

Just det ja, jag fick en present idag med. Folket raidade lokala affären och kom hem med en egyptisk sarkofag i gips, med tillhörande arkeologverktyg (fancy pants!) som jag fick sitta och hacka i med barnslig förtjusning. Inuti döljde sig ännu en sarkofag, i plast denna gång, och i den låg - voila! - en mumie! Tack tack <3

Längsta inlägget so far... Nu får vi se om vi drar ner till stan ikväll igen och drar en öl på nån av pubarna och lyssnar på lite musik.