Nyttig fika och nyttig shopping.

Slänger ihop ett inlägg innan jag beger mig iväg för och droppa av mina hundar, klockan är halv nio och jag kom hem för en stund sen och slängde ihop en snabb pasta carbonara som jag i princip inhalerade, så hungrig var jag. Haft en riktigt trevlig söndag kväll med mycke snack. Var nere i affären en snabbis för och köpa lite tilltugg, och eftersom Talitha är så duktig och äter en massa nyttigt så tänkte jag försöka slänga ihop en nyttig fika istället för kakor. Resultatet blev en rätt fräsch tallrik med lite av varje av exotiska frukter, plommon, fikon, granatäpplen med mera, och så svart kaffe till det. Lite udda men det funkade :) och de gick faktiskt åt de flesta, var kul och prova några nya saker.

 Dock blir man inte mätt på dem, och eftersom det tog oss några timmar av kaffedrickande och diskussioner så var klockan rätt mycket när vi begav oss till Willys för lite shopping. Jag inför Irland och Talitha inför veckan. Hon handlade flera kilo grönsaker, laktosfritt och fullkorn. Jag handlade färdig sås, färdig korv, färdiga köttbullar och chipspåse... Iofs så var ju det mesta för Irland. Men ändå... Jag lovade genast i all tysthet att min vagn ska börja likna hennes igen när jag kommer hem sen. Bägge var iaf vrålhungriga och man ska ju som bekant aldrig shoppa på fastande mage. Det blev inte bättre av att det stod random godsaker utplacerade lite varstans som folk ångrat och ställt ifrån sig och som jag sen får syn på och tar som ett tecken på att det är nödvändigt att handla. En chokladtårta bland ostarna till exempel. Och chokladpudding vid äggen. Intressant.

Och nu ska det sys in knappar och packas, sen blir det väl ett hett bad och i säng skapligt, åker relativt tidigt imorgon. Ska bli skitkul att få flyga igen och komma iväg till ett annat land, stå på en flygplats återigen och känna förväntan fladdra i magen. Och vara skiträdd för att nåt gått fel. Men det är också en del av charmen.