Flyga Flygplan.

Det blev en tur in till Malmslätts flygvapenmuseum, där har jag inte varit sen jag var en liten fjortis, brukade åka dit ofta med pappa och det är ett återkommande barndomsminne så det kändes lite speciellt att vara tillbaka för första gången på säkert 7-8 år. De har ju dessutom gjort om hela museet nu så det är ännu större och med mer grejer. Det var faktiskt riktigt häftigt, skitstort och de har lagt till massor av faktarutor, montrar, små inredda rum från 50-60-70 och 80-talet (värsta nostalgikicken!) med TV och radio som rapporterade om dåvarande krig/krigshandlingar. Dessutom har de en hel teknikavdelning där du kan testa om du kan bli pilot (jag kan det inte, men var inte många poäng ifrån, med lite träning så), skjuta prick med kulspruta, och diverse simulatorer. Jag fick faktiskt en gratis åktur i en flygplanssimulator, och susade runt i min Jas 39 Gripen över Varamon och Tåkern och sköt ner fiendeplan. Riktigt stolt över mig själv ;)

Efter allt detta tog vi en liten tur bland alla souvenirer, jag hittade lite kaffegodis och chocolatesticks, chokladbitar på pinne som du sticker ner i varmt vatten/mjölk och gör chokladdryck på, aldrig tänk på det. Måste googla runt efter recept och göra egna. Ska avnjuta den till kvällsfikat snart tillsammans med nya Cosmotidningen jag köpte. En perfekt dag med min käre pappa <3