Post-jul update

Sådärja, då var denna julen över med - en väldigt stillsam sådan, även med mina mått mätt. Jag har haft någon form av social baksmälla i nästan två veckor nu och varit konstant jättetrött, så julafton blev precis det andrummet som behövdes med massa god mat att sova ännu godare på sen.

_DSC0672 (2)

_DSC0673

Hahaha, ganska många julklappar för och bara vara jag, Lasse och mamma. Och Adde på ett hörn då.

_DSC0674

Och allra största klappen var till mig! Det var länge sen man hade ett så stort paket och öppna. Det innehöll en ny datastol, precis som jag hade önskat mig eftersom min gamla är Addes avlagda Jysk-sak  som inte längre kan rulla och har nåt mystiskt brännmärke på sitsen. Han måste varit seriöst dålig i magen vid något tillfälle.

_DSC0709

Lyckades äntligen se hela Kalle Anka efter ett par åt av sporadiskt tittande då det krockat med diverse andra julaftonsaktiviteter. Saknar dock att det inte längre kommer några nya, tecknade filmer utan bara animerat skit. #oldschooldisneyrulez #detvarbannemigbättreförr #ålderninneförochvaranostalgibitter

_DSC0676

Jag rockade coolaste julklänningen på länge, för en femtiolapp på Ebay! Har en till med snögubbar på men den var så satans tunn. Hade den i Västerås och trots att jag packat ner halva mitt BH-bestånd så syntes alla obönhörligt igenom tyget. Jag fick nöja mig med en enkel modell som dock förvandlade mig till en veritabel Dolly Parton och hela kvällen kändes det som att mina brön var all over the place.

_DSC0687

Mina medposörer visade sig vara icke samarbetsvilliga sådana. Finns väl en gräns även för fyrbenta sådana.

_DSC0690

Vi hade en väldigt entusiastisk och välmusklad jultomte i år. Jag kan för övrigt verkligen förstå alla småglin som blir livrädda för tomten -nog måste väl någon, nån gång, designa en lite mer attraktiv jultomemask? Liksom, nån form av ögon som man ändå kan se igenom så att ansiktet inte blir så... döskallelikt? Kan vi klona diverse djur och göra ansiktstransplantationer borde vi väl kunna fixa hyfsat inbjudande ansiktsdrag till årets viktigaste utklädnad.

_DSC0691

_DSC0692

Vovvarna var såklart med och fick klappar nu med. Ett Dog Domino grävde Fidan fram som redan har använts ett flertal ggr här hemma nu. Fint ska det vara!

_DSC0701

Saga, som annars är så kvick och smart, har inte riktigt hajat det här med och öppna julklappar utan låter Fidan sköta den saken eller väntar på att nån av oss ska riva upp en liten bit av julklappen. Antar att somliga aktiviteter helt enkelt är för simpla för en femtedels Border Collie.

_DSC0704

Mamma hade satsat stort på etiktterna i år.

_DSC0705

Och inslagning överlag var flawless.

_DSC0706

"Vad kan det här vara?"

_DSC0707

Majoriteten av mina julklappar var ju japanska saker - som de här pyttesmå örhängena med origamifåglar.

_DSC0711

Och par-sockor i form av ulliga lamor! (tror jag det ska vara iallafall)

_DSC0723

Adde kom upp lagom till vi gått igenom halva julklappsöppnandet och fick slita upp våra gemensamma under nogsamt övervakande Idunblick. Minuter efter att jag tagit den här bilden sov de båda två.

_DSC0724

På juldagen hade jag tänkt ligga och göra mest ingenting, men istället blev det att vi fick massa energi till att slänga ut en hel hög med prylar och gå igenom hela köket för och få plats med nya grejer och städa ordentligt. Söndagen var mer av en vilodag istället, med Malin som kom på besök med sushi så jag fick inviga mina japanska ätpinnar.

_DSC0732

Och nu i veckan är jag fortsatt ledig, så himla skönt! Jag var i Linköping igår och åkte med när Niklas hade körlektion med körskolan, jag ska ju vara handledare åt honom är det tänkt. Niklas har ju åkt med mig ett par ggr nu och uppenbarligen bedömt mig värdig. Nu gäller det och fejsa sin egna osäkerhet och dåliga vanor i vissa trafiksituationer som jag lagt mig till med.

Hade tänkt och viga veckan åt långa skogspromenader med nu när snön äntligen kommit, men tyvärr är Idun en Halta Lotta här hemma nu och måste ta det försiktigt. Det börjar bli riktigt tröttsamt detta, att vi åker in och ut hos veterinären och de säger att det är höfterna men inte läge och operera. Hon får injektioner eller medicin under en tid och allt är väl - tills efter ett par månader då det är igång igen. Fortsätter det såhär ett par dagar till åker jag in och hijackar väntrummet tills de byter ut åtminstone en höft eller vafan det nu är som felar, om jag så ska sälja min kropp och själ för och bekosta skiten.

_DSC0311 (2)