Veckobrev tema pre-julmys - så gott det går

Så har vi idag en vecka kvar till julafton, och här hemma preppar jag så gott jag kan - äter kopiösa mängder Boxholms gräddost och lyssnar troget på Mix Megapols 100% jul varje morgon trots att jag vill strypa Peter Jöback medelst julgransglitter varje gång jag hör den där förbannade Jag Kommer Hem Igen Till Jul och jag bar egenhändigt hem våran julgran från Plantagen och hade träningsvärk i armvecken i tre dagar efteråt.

Ute är det just nu 6 grader varmt och i helgen ska det bli 11, så en vit jul kan vi ju fetglömma i år. Förra helgen var det lite frost på marken vilket gjorde att man vart nästan patetiskt upprymd över att det är lite vitt! och nu finner att man har tjugotre bilder på frostiga löv i kameran. Desperata tider.

Vi gjorde iallafall försök till och få upp lite julstämning, vi i tjejgänget, genom att mötas upp i Linköping och lyxa till det med hotellfrukost på Scandic som inkluderade saffransbulle och glögg till flingorna.

_DSC0421

Jag kom tidigt eftersom jag tog pendeln som gick med väldigt långa mellanrum såhär på 3e advent, så jag strosade runt i ett frostbitet och krispigt Linköping med faktiska minusgrader.

_DSC0434

_DSC0443

När det nalkades frukost kom det välbehövlig sol, både i ljus-och-dryckesform.

_DSC0451

Scandics hotellfrukost var himla nice, aningen dyr men å andra sidan var deras äggröra inte av denna värld, för och inte tala om nybakad ciabatta på surdegsbröd med en syndigt tjock skiva brieost, och VÅFFLOR!

Och frukostefterrätt.

_DSC0470

Sedan drog vi in till centrum i jakten på luciatågkläder till allas avkommor och jag stod och tittade på halmgrisar med bondagevarning istället.

_DSC0472

Och hittade nya, passande ordspråk på Lagerhaus inför 30-årsdagen och den annalkande ålderskrisen.

_DSC0473

Ute på torget hittade vi Lucia och då lyckades faktiskt julstämningen hoppa upp ett par snäpp på julometern.

_DSC0476

Och allt julpynt, glitter och granar gjorde sitt med.

_DSC0478

Musikhjälpen valde ju Linköping som sitt herresäte i år med. Bidrog med några kronor vid varje köptillfälle eftersom alla butiker i stan gått ihop om och kunna runda av summor till förmån för dem, riktigt häftigt.

_DSC0486

Vi avslutade vårt Linköpingbesök inne i en blomsterhandel där Angelica köpte på sig hela sortimentet av lagom stor hyacint i kruka med random julpynt.

_DSC0483

Och jag förälskade mig i ett gäng ursöta små kaktustomtar. Ingen fick följa med hem den här gången, men de är kvar i mina tankar och det kan hända att en av dem får ackompanjera mig den 23e när jag kommer finnas i stan en sista gång innan julafton. Om nån finns kvar så att säga. Drömmen vore ju om det fanns bara en enda kvar. Meant to be liksom. Det är betydande andel av mitt krafs här hemma som har kommit innanför dörren på samma sätt. 29 år och fortfarande svag för "ensamma" objekt.

_DSC0485

Åkte hem igen lagom till det var dags att slå upp dörrarna för årets sista adventsfika, och mitt livs minsta pepparkakshusbygge - ihopsnickrad av kärlek, en hel del glasyrhat och genomsyrad av Fairytale of New York på repeat i natten.

_DSC0505

Det satt nämligen på den här lilla rustika jultårtan med massor av pepparkakskryddor, mandariner och en svängig ursäkt till gran som sällskap utöver saffranssnittar, hallonkola och tryfflar.

_DSC0522

Underbaraste hyacinten i full blom och tittut i rutan.

_DSC0507

Och idag är ingen vanlig dag, utan idag fyller min käre farsgubbe 60 bast! Så ikväll ska vi ut och fira, återigen i Linköping, med god mat och rolig present. I helgen är det dags att dra iväg igen, nu till Västerås och våra gamla roomies. Tror aldrig jag varit iväg så mycket om helgerna som den här vintern. Man kan ju tro att jag är extrovert.

Go fredag på er!

_DSC0416