Vin, wienernougat... Wien.

Jaha, jag hade tänkt och skriva ett inlägg med lite julmysiga bilder från helgen eftersom min blogg tydligen blivit nåt slags veckobrev nuförtiden som publicerar efter-helgen-sekvenser endast. Jag måste erkänna att det beror lite på att jag - när jag inte bakar till gryningen då - faktiskt spelar en hel del igen. En kollega påminde mig om gamla Farao som jag satt och nötte i början av 2000-talet, och så tipsade han mig om www.gog.com som säljer de här gamla klassikerna anpassade efter mer moderna operativsystem. Farao + Cleopatra för 4 euro liksom. Hej julklapp till mig själv - hejdå lilla fritiden mellan jobb, mat och promenader!

Anyway - Lightroom strulade, sen skulle det uppdateras, först måste då Creative Cloud uppdateras, och nu klagar den på att det finns för lite utrymme på C: disken och när jag försöker ta bort filer så  klagar den på att den här får du väl inte ta bort, yadayada och det går fan inte och göra någon nöjd!

Så istället kan jag drömma mig bort lite i textform till mitt nästa resmål. Ajemän, det är redan dags igen! - dock har jag än så länge bara kirrat biljetter till orsaken för att just detta resemål blev valt, så hoppas vi att jag inte blir bankrutt eller snavar på en isfläck och bryter halva kroppen innan april månad.

Jag och Niklas drar nämligen till Wien då om allt går väl, och förutom att gå runt och dricka vin ungefär hela tiden (hehehe), titta på all underbar, underbar arkitektur och raida diverse würstelstand, så ska vi ta del av Wiens världsberömda musikaliska smörgåsbord genom att se en fullfjädrad konsert med självaste Hans Zimmer. För er som som höjer ett frågande ögonbryn så kan jag informera er, oh ni undermåliga, om att det är mannen som gjort musiken till Gladiator, Pirates of The Caribbean, Batman, Inception etc etc etc - och min absoluta favorit: Chevaliers de Sangreal, från The Da Vinci Code. Förstå hur häftigt det kommer att bli och höra detta mäktiga, vackra stycke musikaliskt guld från en live orkester.

https://www.youtube.com/watch?v=3xsP3u-CVO4

Att sedan Wien är en av världens vackraste städer, full av historiska och kulturella byggnader och mäktiga bakelser på snirkliga små caféer, är ju bara ett enda stort enormt plus. Som Budapest, fast nästan snäppet mer bildskönt.

vienna-highlights-bike-tour-in-vienna-123792

57849wiener_mozart_orchester_orchstre_mozart_vienne_orquesta_mozart_vienna_mozart_orchstra

yo3se

Discover-the-Town-Hall-in-Vienna-on-a-walking-tour

Nu ska här sovas och drömmas om Sachertårta och Mariahilferstrasse, så får jag ta och banta ner min hårddisk imorgon istället.

Schlaf gut!