Kärlek, kyla och måssafari i Oslo

Näe, det vart inge blogginlägg från Norge. Jag överskattar grovt hotellens wifi-kapacitet precis hela tiden, och min egen energinivå med för den delen... den är för övrigt på all time low just nu, efter intensiv utlandsresa, några dagars jobb och sedan iväg på resa igen och tillbaka lagom till och börja jobba. Har sovit dåligt hela helgen och lite hostelände är kvar efter förkylningen. Det är mörkt och kallt som satfläsk trots att det bara visar på en minusgrad och jag förmodligen kommer tycka att det ändå var en varm nivå om några veckor när vi börjar närma oss tvåsiffrigt minus.

Anyway. Vem hade kunnat tro att av oss två, så är det Stefan som går och gängar sig först? Kanske föga förvånande i och för sig med tanke på att det tog mig och Adde runt 6 år att ens förlova oss och Stefan är lite mer... "det känns rätt, vi KÖR!"

_DSC0091

Giftermålet ägde rum på Oslo tingshus - borgerlig vigsel som varade i knappa fem minuter kanske men jag hann ändå börja böla under den tiden. Jag måste vara Sveriges mest blödiga individ som dessutom påstår mig vara oromantisk på det.

_DSC0092

Sedan bar det av till bröllopsfest! Jag fick uppleva hur det är att åka norsk buss i 93 km/timmen uppför en krokig kulle, ståendes på klackar med bara en liten gummistump i taket att hålla i. Jag sträckte nog samtliga senor runtom fötterna under de tjugo minuter som eländet höll på.

Gåvor till gästerna från Japan, i utbyte mot en personlig liten lapp i ett fint träd. Himlans bra idé måste jag säga, kanske snor den tills det är dags för mig och Addelito.

_DSC0097

_DSC0099

Ett photoboot med tillhörande rekvisita.

_DSC0103

_DSC0098

Första dansen bjöd också på en filippinsk tradition som innebar att folk sprang upp och nålade fast pengar på brudparet för att ge dem en liten startslant inför sitt nya liv ihop.

_DSC0106

 Det serverades massa godsaker!

_DSC0100

_DSC0125

_DSC0138

Och bröllopstårta såklart - som jag faktiskt inte hann smaka för jag kastade mig över den gudomliga chokladtårtan som står där till höger och vid andra svängen till dessertbordet så var nästan alla tårtor borta - det var en rejäl mängd sötsaksälskare på den här festen!

_DSC0113

_DSC0118

_DSC0142

_DSC0102

Det öppnades en hel hög presenter. De lyckliga tu fick typ ett helt nytt kök sammanlagt.

_DSC0139

Alla gåvor lika hänfört beundrade.

_DSC0140

Photobooth-shoot - Adde ska såklart trolla in i det sista.

_DSC0128

Men det var han inte ensam om.

_DSC0129

_DSC0132

Och efter mer godsaker, mer kaffe, mer underhållning i form av alla dansanta filippinier, så bar det av hem till hotellet igen och välbehövlig sömn. Bara det att jag inte sov alls pga förkyld fästman som byggde en hel jävla timmerstuga. Det var segt att komma upp morgonen efter, speciellt när man visste att vi skulle checka ut kl 12 och tåget hem inte gick förrän 17. Men vi gjorde det bästa av det och spatserade runt fina Oslo i frostkylan. Vi återupprepade mitt nära möte med diverse måsar på Operahuset.

_DSC0152

Lite fågelyoga.

_DSC0147

Århundradets pose framför icke impad fågel.

_DSC0158

"Huh? Mat?"

_DSC0171

_DSC0172

Vi gick bort till kungliga palatset och tillbaka, kikade efter en julmarknad som visade sig ligga inomhus och inte vara så pre-julemysig som jag hoppades så vi spankulerade vidare ett tag innan vi beslöt oss för att det vart för kallt och styrde kosan mot centralstationen.

_DSC0178

_DSC0177

Där vi mös med kaffe och pepparkakslatte och tittade på folk.

_DSC0180

Och sedan avnjöt en tidig middag med hamburgare för Addes del och en färgglad getostsallad med parmaskinka för min - göttigt!

_DSC0182

Och ja, resten är tågskumpande fram till klockan midnatt då vi vart hämtade i Linköping och åkte hem och sov, sov och sov.

Önskar all lycka och välgång till min fina vän och finaste Rachelle - må ni aldrig somna osams och aldrig ha nån dispyt som inte går och lösa med hennes goda mat och Stefans knasiga humor ;)

<3