Harajukudag, söta saker och ett snöpligt slut på resan

Idag har vi vandrat runt i Harajuku, som nog ligger på delad förstaplats med Akihabara gällande favoritplatserna i Tokyo. Både bohemiskt och lyxigt, konstnärligt och elegant på en och samma gång. Chanel och Diorbutikerna blandas med det mer extrema och färgglada modet som kännetecknar kawaii och andra harajukanska stilar. Tandvärkssockersött, punkigt eller bara weird.

_DSC0051-2

Stod i kö för en gigantisk sockervadd som jag sög i mig på mindre än 10 minuter. Apropå tandvärkssockersött.

_DSC0066

_DSC0065-2

Samuraj-och-kimonoutstyrsel till vovvar! Aaaaawww... Vilken otur (men tur för dogsen antar jag...) att de bara är gjorda för minivovvar.

_DSC0061

Inhandlade veckans två sötaste items: en gullig kaka och en supergullig Rilakkumabjörn: kakan smakade skit men björnen blev ett bra Harajukuköp tycker jag. De flesta kläderna var antingen för små eller för weird för mig. Jag hade kunnat slå till på en lila sweatshirt men det känns ju lite sådär och komma hem med en jäkla plain basic tröja från ett av världens galnaste modehörn. Jag har en annan tröja med kaniner och undulater på undangömd i resväskan, det duger gott.

Bullen är en kanelbulle-ish, men med russin i. Såklart. Det är inte japanska godsaker om det inte kommer med en surprise.

_DSC0076

Och speaking of surprise - eller ja, det var det ju egentligen inte. Vi har följt Lufthansastrejken och känt oss lite oroade men in i det sista hoppats att det ska lösa sig fram till fredagen, som skulle vara sista dagen. Nu blev det inte så, utan vi fick besked under kvällen att vårat flyg blivit inställt. Lufthansa kan man inte komma fram till, de har väl kö ända bort till helvetet och tillbaka. Så Stefan begärde återbetalning på våra biljetter, så har vi istället bokat hemresa imorgon via ryska Aeroflot. Som "tur" är känner jag mig rätt klar med Tokyo just nu, men vi missar tyvärr att äta Kobebiff som skulle varit avslutningsmiddag. Vi hann iallafall med att käka wagyukött, som var typ det godaste köttet ever, så det är väl nåt slags tröstpris. Antar att jag helt enkelt får flyga tillbaka en annan dag för och äta biff och se mer tempel.

Med Lufthansa fick vi 2 x 23 kilo väskor i biljettpriset men med Aeroflot måste vi betala för de extra som vi köpte just för att Lufthansa hade den förmånen.

Så ja, that sucks.

Då landar vi i Norge imorgon kväll istället helt enkelt, får vi se om jag tar ett tidigare tåg hem till Sverige med.