Sprit i automater och dvärgbadkar i Osaka

Då har vi anlänt i Osaka, efter en rörig och ytterst förvirrande morgon på Tokyos centralstation. De har inte gjort det lätt för oss och hitta allt som har medShinkansen och göra, varken vart vi plockar ut biljetter eller vart vi ska gå för och komma med rätt tåg. Och hela tiden släpandes på ryggknäckarsäcken och en alltmer tilltagande huvudvärk. Men till slut så hittade vi rätt, efter att ha frågat ett halvt dussin japaner på vägen. Säga vad man vill om deras bristande engelska men, viljan att hjälpa och peka och visa är hedervärd.

Tre timmar tåg med bekvämt benutrymme och fönsterplats, strålande sol och varsin ekiben (eki = tåg, ben kommer från bento, matlåda) att knapra på, så var livet rätt gott. Jag körde på den låda som såg mest intressant ut och det fanns en hel radda oidentifierbara produkter i den. Det enda jag inte testade var några svampiga saker formade som blommor, men resten var en salig blandning av makrill, kyckling i het sås, extraklibbigt ris och diverse bönpastor.

När vi ska köpa snacks och dricka så är det ibland ett riktigt lotteri - man kan ta nåt som ser jättegott ut, öppnar flaskan eller påsen och slås av en arom som INTE motsvarar det du förväntade dig från början, whatsoever. Jag borde i och för sig veta bättre än och plocka på mig den grönaste flaskan i automaten och inte bli förvånad när den innehåll fesljummet, koncentrerat grönt te. Men roligast idag var Stefan som valde en burk med citroner och ordet ZERO på, i tron att det var zero kalorier eller nåt liknande. Öppnar den när vi ska äta, tar ett par klunkar, grimaserar illa och räcker den till mig.

"Nä fy den smakade ingen vidare, konstig eftersmak!"

*jag tar en klunk*

"Men du... det är ju alkohol i den här? Rätt mycket känns det som?"

"Nääee det kan det ju inte vara!"

"Jo, kolla här!"

*pekar på den delen av flaskan där det står 9%*

Han har alltså lyckats köpa starkcider. Ur en automat. Snacka om rysk roulette, beverage-style.

Nu bor vi alltså i en lägenhet som vi valde via Airbnb, Den är extremt liten, har plåtdörr så det låter som om vi stänger in oss i en container, och en pytteliten balkong med utsikt över hela förorts-Nishinakajima. Och badkaret rymmer en halv Stefan. JAG måste sitta upprätt i det. Men det duger som sovplats, och sängen är bekväm. Den lilla biten jag har fått tilldelad då.

Vi har varit inne i Osaka centrum och shoppat varsin ny väska att fylla upp med souvenirer och presenter, och traskat runt bland massor gränder med om möjligt ännu mer neonljus än Tokyos korsningar. Käkade lite bläckfisk och grillad shishamo (hel småfisk fylld med rom) och hittade en klomaskin med TRE klor i en arkad och vann den dyraste tjockaste hamstern i hela Osaka.

Nu är vi tillbaka i vår lilla container igen och det är snart dags och sova. Imorgon ska vi besöka Osakas akvarium tänkte vi, kanske kolla på ett slott med. Efter dessa dagar med konstant liv och rörelse, ljud och massiva intryck, så ska det bli skönt att vila ögonen på nåt mer harmoniskt och naturnära.

Tyvärr har vi endast pocket wifi till vårt förfogande här, en liten minirouter som har begränsad uppladdningsmängd så det blir nog inte större blogginlägg med bilder på ett tag, om ens under resten av tiden - vi ska ju bo i privat lägenhet nästa vecka med när vi är tillbaka i Tokyo. Det får duga med lite mobilbilder så länge.

Oyasumi nasai!