Söta sälar och trånga tunnelbanor

   

När vi hade vilat lite efter fiskmarknadstrapatserna igår, så vaknade vi upp till ett Tokyo som var lite småblåsigt och ljummet, men iallafall hade uppehåll.

_DSC0093

Såhär ser det ut på vår gata. Små små lägenheter staplade på varandra och små lastbilar inknölade överallt, och fullt med krukor och växter på varje tom plätt utanför din lya.

Vi skulle ju egentligen gått till Shibuya idag men det bidde Ginza istället. Vi tänkte ta tunnelbanan och satte av på vandring dit.

_DSC0088

_DSC0090

När vi kom fram till Ginza var det första i hittade ett Krispy Kreme! Så det bidde lite munkar till brunch.

_DSC0097

Sen gick vi mest runt och flanerade och tittade på allt - det är så otroligt stort här, finns så otroligt mycket att det var svårt att ta in allt genom annat sätt än bara gå och stirra. Ginza har mycket high end fashion och det mesta var väldigt små storlekar så hittade inte så jättemycket till mig själv, mer än några baslinnen med inbyggd behå - huuuur bekvämt som helst.

_DSC0104

Hittade den här Hachiko-inspirerade vovven utanför Softbank, som namnet till trots är ett mobilföretag.

_DSC0107

Vi tog ett break och käkade stir fried noodles som de förstekte åt oss och sen fick vi själva röra runt dem på en het metallplatta på bordet. Svingott, med räkor och biff.

_DSC0122

Sen föll mörkret (nooo!) men kvällen var ännu ung så vi flanerade vidare. Vi hittade den här spelbutiken med rad efter rad efter rad med automater av i princip samma spel, olika animescenarion och ljudnivån var ÖRONBEDÖVANDE. Varenda en av automaterna blåste ut just sitt spels repertoar på full volym, och så kombinerat med alla spelares frenetiska hamrande på kontrollerna och gapande vid vinst eller förlust. Helt crazy.

_DSC0127

_DSC0126

Vi gick vidare med ljudet av automaterna fortfarande ringande i ögonen (Stefan försökte spela men vi hittade fan inte vart man skulle stoppa in pengarna - n00bs) och hittade några roliga små butiker där jag köpte några presenter.

_DSC0132

Vi slank in på ett café som låg under mark och festade loss på lite sött. Jag tog den här glassen med nudlar ovanpå.

_DSC0141

Nevars igen - det är en Mont Blanc tog jag reda på nu, det är kastanjepuré format som nudlar och så vanilj/romrussinglass nedan. Har inte ätit kastanjepuré innan så det var helt klart en ny, intressant smak. Men det som var himmelskt var faktiskt kaffet - det har hittills visat sig väldigt svårt och få tag i kaffe värt sitt namn här, de flesta jag testat har någon konstig, besk eftersmak men den här americanon smakade näääästan som "svenskt kaffe".

Stefan körde på feta våfflor med glass och chokladsås och - mjölk med is. #thuglife

_DSC0146

När vi fikat klart så bestämde vi oss för och ta tunnelbanan nån annanstans och kika lite innan vi drog hem igen. Valet föll på en snabb visit hos Akihabara - elektronikdistriktet.

Tunnelbanan är för övrigt helt sinnes den med - under dagen kunde vi stå och röra oss hjälpligt där inne, men nu vid 19-tiden på kvällen var det full rusning och vi fick se prov på japanernas förmåga att likt katter klämma in sig i helt omöjliga utrymmen. Det var så mycket folk och de stod så förbannat tätt att hade jag stått fem minuter längre där inne i vagnen med japaner åt alla håll så hade jag fått gifta mig med åtminstone fem av dem, så intimt vart det. Det var en lättnad att komma ut och vi stod förundrat och såg på när ett nytt knippe japaner tryckte sig in efter oss och de står bokstavligt talat i själva dörren när den går igen och pressar in dem någon centimeter till. Sinnes.

Men när vi kom upp till marknivå så kände man genast att här - här är platsen för nördar och de som vill se det Japan som älskar sina superdupergulliga figurer och anime.

_DSC0157

Aaaaaawwwwww!

_DSC0159

Vi hittade ett varuhus med 9 våningar elektronik, spel, prylar, vitvaror etc etc etc.

_DSC0161

Vi fastnade en stund på spel-och-leksaksavdelningen. Hade jag varit en femårig flicka hade jag vägrat lämna detta place och bosatt mig i en av de enorma Hello Kittyfigurerna längre bak i butiken.

_DSC0167

De här var omåttligt populära, de fanns överallt - automater med plastbollar där du kan få olika figurer. Jag är skyldig till att kanske ha stått där liite för längre och slösat liite för mycket mynt.

_DSC0165

Ååååh! <3

_DSC0168

Jag köpte en småsak som jag får visa senare, och så var det dags att gå hemåt - huvudet sa ifrån nu. Vi tog en frisk promenad hem på en väldigt lång halvtimme för och rensa huvudet lite.

_DSC0175

_DSC0173

Dagens skörd av plastbollsprylar:

_DSC0186

Köpte med mig japanska sötsaker som definitivt såg godare ut än vad de var. Det här är dango, bollar av rispasta med någon udda fyllning i.

_DSC0192

Men jag hade iallafall köpte med mig lite snacks att mumsa på istället - jag var så himla sugen på salt, så hittade de här pommeschipsen  i en av de lokala mataffärerna som jag ivrigt slet upp vid hemkomsten - och upptäcker att de är SOCKERGLASERADE! Alltså vafan Japan...

_DSC0189