Tsukiji Fish Market

Stefan: "Vi ställer ingen klocka imorgon va?" 

Jag: "Jo men vi vill väl gå upp skapligt tidigt så vi hinner med allt? Sätt den på klockan åtta iallafall så vi inte försover oss"

Stefan: "OK!"

Jag: "Väck mig om du vaknar ännu tidigare så kan vi komma iväg då lika gärna"

Klockan 04.00 väcker Stefan mig. "Ska vi gå till fiskmarknaden?" Då har han varit vaken sen 03.00. Heja jetlag!

Min initiala reaktion var "absolut inte!" men sen var jag ju ändå vaken och vi måste dit tidigt innan kaoset bryter ut så varför inte nu..?

Sagt och gjort, så gick vi upp och gav oss ut i den dunkla gryningen. Ett lätt regn föll och tyvärr ska det regna större delen av veckan här. Så mycket för sol och ljumma brisar...

Lagom till att vi kom fram till fiskmarknaden hade det börjat regna rejält så fick inte superbilder direkt, av rädsla för att kameran skulle drunkna antingen i störtfloderna som öste ner från presenningar eller via ett dopp ner bland diverse snäckor efter knuffar och stötar. Men coolt var det!

_DSC0050

_DSC0051

Knapriga firrar.

_DSC0052

Rejäla snäckor.

_DSC0053

Grillkillarna vart glada över att jag hade Nikon och var gärna med på bild.

_DSC0054 _DSC0055

Dagens alien - vakuumförpackade bläckisar.

_DSC0056

Och dagens gulligaste - pyttesmå kakformar.

_DSC0057

Halv sju kurrade magarna rejält och vi smet in på en av de mest välbesökta sushiresturangerna i området och åt frukost. Onekligen udda att dra i sig stora mängder rå fisk såhär tidigt.

_DSC0062

Bläckfisk såklart!

_DSC0065

Allting var väldigt gott, och speciellt den röka ålen och räkorna - oerhört färskt och vällagat.

_DSC0068

Mosig sjögurka och big-ass rom.

_DSC0069 _DSC0070

Det här var min dare för dagen - fermented soybeans. Jästa sojabönor. Det smakade exakt som det låter. Helt åt helvete äckligt. Men var tvungen och testa.

_DSC0071

En mätt Stefan.

_DSC0074

Och en mätt Rebecca. Jag fick inte i mig de jästa sojabönorna tyvärr men det mesta slank ner, inklusive misosoppa och hett grönt te.

_DSC0077

Sen gav vi oss ut i regnet igen, som vid det här laget fullkomligen vräkte ner. Vi tog oss förbi några fler stånd med crazy shit.

_DSC0078 _DSC0079

Mer bläckfisk!

_DSC0080 _DSC0082

Stefan shoppade ätpinnar här inne bland kastruller och stekpannor.

_DSC0083 _DSC0085 _DSC0087

Och sedan fick vi fatt i en taxi och åkte tillbaka till hotellet med en chaufför som hade ytterst knagglig engelska men väldigt gärna ville prata, och hade små spetshattar till sätena. Vi ska ta en liten mikropaus, värma oss och torka lite, och sen ge oss ut i ovädret igen.