Entering Japan

I´m alive! Knappt... helt slut, det gick absolut inte och sova på planet trots flera glas vin och sträckläsning. Min svanskota avled nånstans över Ryssland och det gick helt enkelt inte att få till mina yogaställningar i en pytteliten stol med Stefan på ena sida och en försynt japansk version av Lasse på den andra. Jag var minst sagt mörbultad när vi äntligen anlände i Tokyo och därifrån tog oss med buss till det lilla hotellet vi bor på. Det är rätt antikt och spartanskt här men sängarna är sköna, området är lugnt och det finns ett badkar som jag strax ska inviga.

En styck burrig duva som villigt lät sig fotograferas på Oslos tågstation.

_DSC0015

Det blev inga körvar i Frankfurt sen men däremot ett fetingwienerbröd med äpple och vallmofrön.

_DSC0020

Spretigt flygplanshår och spretiga pianofingrar.

_DSC0021

_DSC0022

Den var ingen höjdare så nibblade bara kanterna. Annnars var det ett himla mysigt café för och vara flygplatshak.

_DSC0026

Dock var de här stolarna för jävla osmidiga, i plåt och skrek och skrapade så fort man rörde dem.

_DSC0027

_DSC0033

Tyskarna är inte blyga.

_DSC0031

Vårat vrålåk.

_DSC0034

Och sen började vi alltså 12-timmarsresan med obefintlig sömn och avdomnade leder - maten som serverades var helt OK men frullen var nån slags pulveräggröra med massa persilja och skit och fesljummen potatis.

Vi tog oss till hotellet där båda däckade i en välbehövlig powernap i nån timme, sen kunde vi fräscha upp oss och gå ut och leta föda.

Trötta och hungriga som vi var så fick det faktiskt bli burgare som första måltid i Tokyo, efter några recensioner Stefan sett på Yelp - Mos Burgers. Helt OK hamburgare som smakade som Maxburgare och mättade den värsta hungern. Men resten av resan håller jag mig till inhemsk mat.

_DSC0035

Vilken för övrigt var dekorativt displayad på det här viset lite varstans, med plastversioner som faktiskt lyckades se riktigt aptitretande ut.

_DSC0040

Vi strosade runt lite längs med huvudgatan i vårt kvarter och spanade in det övriga resturangutbudet och små butiker. Jag vart lite småkär i en lila-blommig, stickad blus men jag avvaktar lite med shoppingen ännu. Däremot handlade vi lite snacks inne på en supermarket. Den här ska jag ligga och gnaga på ikväll!

_DSC0041

Nevars... jag tog ett knippe räkor och sockerärtschips istället.

_DSC0045

Och vad jag trodde var yoghurt men visade sig vara plommonjuice. Det lär ju få fart på magen iallafall.

_DSC0048

Nu ska jag hoppa ner i badet och sen är det faktiskt läggdags - imorgon ska vi till Shibuya, och där lär jag få både mitt shopping-och-fotosug ordentligt mättat! Vi vaknade tyvärr när det var skymning ute så inga bilder på de fina omgivningarna ännu. Vi får nöja oss med valfriheten att spola röven.

_DSC0049