Tårta x 2 och resfeber

Nu har semestern börjat! Hela dagen har jag gått omkring i nån sorts nervös spänning och nu när det äntligen är dags så sitter jag här och är helt slut, luften gick ur mig av all laddad energi som jag burit omkring på idag. Kan ha och göra med att jag stod och gjorde tårta till sent inpå natten med... en sista- minuten tårta att kanalisera all resfeber till.

Nu under kvällen har jag varit och hämtat ut min bil som varit på service, och käkat god mat med Adde på Vänner & Vin: en krämig pasta med saffran-och vitvinssås och massa skaldjur - bra förberedelse inför vad som komma skall i Japan. I skaldjursform då.

Jag har också packat min splitter nya vandringsrygga och min splitternya vanliga rygga. Pass och tågbiljetter till Shinkansen var det första som kom i, sedan lösgodiset. Det gäller och prioritera rätt...

Jag ska strax hoppa i säng och försöka sova lite, men jag hade ju tänkt smacka in ett tårtinlägg under gårdagen som inte hanns med, så det får bli nu istället, såhär strax innan midnatt.

Först ut är Superhjältetårtan som Angelica bad om till sin 5-åring. Jag satte ihop den på två dagar efter att sockerpastan anlänt, och hann inte vara super(haha)noga med detaljer i mina egna ögon så för mig är tårtan "bara" helt OK för att vara gjord med så kort varsel. Lite sne och vind här och var men iallafall charmig och mycket väl godkänd av födelsedagsbarnet och det är ju det som räknas. Typ.

_DSC0833

Spindeln var ett satans j*la pilljobb och när den väl låg där sen så hoppade jag högt varje gång jag såg den i ögonvrån, ännu värre var det med den urklippta schablonen som blåste lite över bordet när balkongdörren var öppen och min fantasi genast signalerade livs levande, gigantiskt äckel.

_DSC0829

Svårast av allt var dock, överraskande nog, Hulkhanden - jag verkar ha svårt för sånt som är simpelt och utan särskilt mycket finlir. Försöka skapa en lagom räfflad knoge liksom, det blev många, många knogar innan jag till slut träffade rätt och dessutom fick lite Pinterestinspo till att den kom ut igenom tårtan på det här sättet, och kunde "gömma" fingrarna lite. Roligast var att gå loss på den fint lagda, släta marsipanen och ta ut mina knog-aggressioner på den stackars tårtan själv.

_DSC0835

_DSC0830

_DSC0831

Den var fylld med dumlefluff, Chokladgudens gåva till mänskligheten, och jordgubbar. Spacklad med marängsmörkräm smaksatt med lemoncurd för och bryta av det söta lite.

När sedan Angelica lade ut denna på FB så blev det liv i luckan. Den här gången reagerade fler småbarnsföräldrar på jobbet, och vips hade jag fått en till request att färdigställa till dagen innan semester och avfärd - nämligen en Minion-tårta till en liten treåring. Önskefyllning var nutella och jordgubbar, så denne gynnare har ett tjockt lager Nutellagrädde och skivade jordgubbar i sig. Det slank ner några skedar av den kombon under arbetets gång kan jag erkänna.

_DSC1164

Den vart som sagt klar sent på kvällen och jag var klippt slut, så inte den bästa ljussättningen - men den här tjommen blev jag nöjd med, den var rolig och göra och att skära ut byxor och skit på fri hand gick förvånansvärt smidigt. Han ska frysas ner också, stackaren, så det blir en ny erfarenhet och se om mina instruktioner jag googlat fram funkar bra.

_DSC1168

_DSC1160

Och nu, mina vänner, ska här plumsas ner i säng. Imorgon smäller det!