Höstdagar

Vi har verkligen varit bortskämda med fina, varma hösthelger nu i Oktober, strålande sol och allt. Det har verkligen varit en fröjd att vistas ute och insupa de sista rejäla doserna av D-vitamin.

Söndagen förra veckan mötte jag upp min farsgubbe för just en sådan solskenspromenad. Vi inleder med att jag öppnar dörren och pappa utbrister "men HERREGUD är du SJUK, eller har du sovit dåligt!?!" 

Då vet jag att min vinterblekhet har satt in för säsongen. Inte av Snövitslaget med elfenbensvit hy och rosa kinder, utan grådaskig genomskinlig blekhet. Dags att stacka upp på ansiktskrämer med bronze-effekt...

Spanargänget.

_DSC0865

Vi satt en stund vid en parkbänk längs Vätternpromenaden och kontemplerade över livets väsentligheter, innan vi gick några hundra steg bort till låga, röda byggnaden i bilden ovan och tog årets kanske sista utekaffe och uteöl.

_DSC0870

Glanade på måsmaffian.

_DSC0868

Och söndagsseglarna.

_DSC0875

På vägen tillbaka passerade vi ett träd med väldigt söta små äpplen som såg precis ut om plommon. #mindblown!

_DSC0877

Vi stannade till hos farmor där pappa delade dosett och jag försökte debattera med fåglarna. Det blev mest bara tjatter.

_DSC0880

Ännu är träden så där rikt guldsprakande.

_DSC0882

_DSC0885

Och den här söndagen vankades det förlovningsfika med Addes familj så jag gjorde den somrigaste tårtan med den höstigaste dekoren. Marängstubbe med massa grädde, bär, lemoncurd och hackad daim.

_DSC1114

_DSC1132

_DSC1138

Jag vart så himla förtjust i de små pumporna, hade jag inte varit iväg nu i helgen hade jag definitivt knåpat ihop någon Halloweentårta eller kakor till jobbet bara för skojs skull. Åtminstone några pumpa-cakepops.

_DSC1144

_DSC1149

Stubben var enda fikat förutom några köpta (gasp!) mazarinbitar men den avverkades i rask takt tillsammans med starkt kaffe i farmors arvegodsporslin.

_DSC1151

Dagen till ära fick även mina ljusskålar byta innehåll till ett mer säsongspassande sådant.

_DSC1122

_DSC1124

Ska ni köpa något från ett ljusparty så är det den här trion - går att variera i det oändliga med mycket små medel.

_DSC1126

Resten av kvällen spenderades med att baka tårtbottnar - jag har en sista liten Minion-tårta att fixa innan jag reser. Har ju Angelicas superhjältetårta och visa med. Men det får bli onsdagsinlägget!