Into the woods

Här sitter jag och hinkar kaffe och känner mig fruktansvärt bakis, trots att jag inte druckit en droppe alkohol. Istället har jag blivit bakis av att jag stod och gjorde en tårta till sent inatt, gick och lade mig och vaknade igen sen vid 07 och får RÅPANIK - eftersom jag trodde det var vardag och jag hade försovit mig och jag har börjat 06 varje morgon denna vecka och haft beredskapen under natten så jag blev helt vild av ångest över att det kanske hänt nåt på jobbet och här har jag har legat och sovit som en gris. Nånstans i mitt huvud flög en minnesbild av vår kunds infosida förbi med orden "Brytpass för röda miljöer ikväll 22-06" och jag hann också tänka "shitshitshit det brukar ju ALLTID gå åt helvete med nån server då!" innan jag stannade upp, halvt påklädd i hallen på väg till badrummet, och kom ihåg att jag ju för bara ett par timmar sen stod och lade sista handen vid en tårta. Det skulle jag väl inte göra om jag hade vanlig arbetsdag idag?

De där ögonblicket då du inser att det är lördag morgon, tidigt, du ska inte till jobbet förrän om 2 dar och allt är lugnt - det är jävligt gött ändå och känna hela kroppen och sinnet slappna av och lättnaden som sköljer över dig, och lufsa tillbaka till sängen och somna om igen medans hjärtat återgår till en icke-panikartad rytm.

Däremot när klockan ringde vid 10 sen så hade jag sådan hemsk huvudvärk och var helt groggy, illamående, bakis helt enkelt. Så vare med den lättnaden.

Orsaken till min nattliga aktivitet kan vi ta separat sen. Jag ville mest visa lite drömmiga skogsbilder såhär en lovande fin höstlördag - fortfarande är färgerna med oss och ute är den perfekta kombinationen av lätt dimma, fukt och ändå inte svinkallt och snålblåsigt. När Angelica hämtat upp sin tårta sen tar jag med mig min lilla familj ut i skogen igen.

_DSC0264

_DSC0072

_DSC0068

Sommaren i all ära men hösten är nog min favoritmånad, och har alltid varit. Iallafall september-oktoberdelen, innan allt blir kalt och grått. Jag är ju jordelement och älskar färgerna, myllan, doften, det mystiska och trolska i skogarna när alla svampar poppar upp och dis och dimma ligger tät i gläntorna.

_DSC0074

_DSC0087

_DSC0127

Och skulle det vara alltför kallt eller regnigt för att vara ute någon längre tid i skogen, så kan jag ligga i timmar i soffan med en kopp choklad och bara lyssna och titta på regndropparna i fönstret. Jag blir lugn på ett helt annat sätt under hösten, den känns lite som de introvertas årstid på något sätt. Nu är det "OK" att bara vara inne med en bok som sällskap hela dagen och bara gå ut för att köpa mer chips. Mellan hundpromenaderna då.

_DSC0223

_DSC0234

_DSC0226

De här bilderna är både från Staffanstorp och ett nytt ställe jag stiftade bekantskap med för några veckor sen - Håleberget. En helt fantastisk skog på ett berg där man klättrar mer än promenerar, ett orört naturreservat så det innebär att det är rena sagoskogen med naturliga källor, porlande bäckar och mossövertäcka omkullfallna träd.

Och en underbar utsikt.

_DSC0209

_DSC0276

_DSC0282

Har blitt helt superfascinerad av svampar, fotar alla jag ser - det är nåt speciellt med dem som jag tycker om på bild.

Kolla de här coola! Som blåsvart sammet. De får mig att tänka på spökomgivningen i Raven Hill i WoW. Gud så sugen jag blir på och spela igen när nu när det börjar närma sig Halloween - Hallow´s End var det bästa eventet ever!

_DSC0277

_DSC0287

_DSC0296

_DSC0086

_DSC0297

Nu har tårtan blivit avhämtad under tiden här så nu ska vi bara vänta på att Adde har huggit tillräckligt med ved eller vad det nu är han gör i Rust. Så blir det kanske mer skogsbilder om jag tar med mig kameran. Den är TUNG nu med nya objektivet men hittills så är jag mycket nöjd!

_DSC0302

Egentligen skulle jag åkt in till Vadstena ikväll för lite vin och ost men Malin är uschlig och jag är inte heller på topp så vi sköt på det. Det blir bok i soffan med pizzaresterna från igår och en kramgo vovve istället. Kanske baka nåt gott och höstigt. Pinterest är så härligt amerikanhöstigt just nu med candy corn och pumparecept överallt.

_DSC0101

_DSC0268

Nu så - nu har jag slut på svampbilder. Nu blire promenix.

Ha en toppendag gott folk!

_DSC0093