The week that went

Jag är nyss hemkommen från en fotosession i Vadstena, där jag fick inviga nya objektivet - ett riktigt monster som väger 1.5 kilo och således väger nästan dubbelt så mycket som mitt nätta lilla kamerahus. Det var nästan så jag tippade framlänges ibland när jag glömde bort att jag inte hade mitt fasta lilla 35mm. Jag ska ta ett foto av vidundret senare så får ni se!

Iallafall, så hade Malin önskat att jag skulle fota hela familjen plus hennes bror som var på besök nu i helgen, i ett fint område med massa brandgula löv. Det var inte helt lätt och försöka fånga ögonblicksbilder med två vilda barn som sprang åt varsitt håll hela tiden - jag har nog fått min beskärda del av motion idag bara genom och rusa mellan alla individer och Malins plötsliga nununuNU! rop när det hände nåt alldeles extra fotogeniskt någonstans.

Röjde lite i lägenheten när jag kom hem och nu sitter jag här med en kopp kaffe och försöker besluta mig för vad jag ska göra först - åka till huset och scanna några papper jag behöver filer av, börja redigera dagens, gårdagens eller förra månadens bilder, leta efter hotell i Kyoto, börja med maten så jag slipper stå med den sent ikväll när jag har tidiga passet imorron - eller ta en kaffe till och slösurfa en kvart.

Det vart en kaffe till och ett blogginlägg iallafall, dem ligger jag ju efter med också.

_DSC0565

Förra lördagskvällen var vi placerade runt Jonathans bord inne i Linköping och spelade Munchkin - ett World of Warcraft, the Pun Edition, i kortform. Det här spelet är briljant på det sättet att det innehåller ordvitsar och fyndiga illustrationer som fyller upp min humorquote ända bort till påsk - jag fick pumps som armor och kortet visar skor formade som bensinpumpar liksom - how hilarious is that!?

_DSC0566

Förra gången vart jag brutalt slaktad av mina medspelare och en hjälpande hand till Jonathans fru Fia var det som drog mig ner i fördärvet. Nu har jag lärt mig att vara lika hänsynslös och brutal tillbaka. Spelet går i princip ut på och fucka upp så mycket som möjligt för de andra. Superbt spel om du behöver få ur dig diverse aggressioner.

Den här gången satt jag fast i hundra år på samma lvl eftersom jag aldrig lyckades loota några monster att spela emot - jag fick bara hundraelva andra monsterkort som dungeon loot, och för att skicka in ett monster måste man ha ett specifikt kort. Jag satt på typ tio olika monster som jag fick kasta bort undan för undan och det var först när det var en halvtimme kvar av spelet som de andra kläcker ur sig att jag inte behöver det här specifika kortet när jag vill ge mig själv monster - bara när jag ska ge det till andra. Fucka upp så mycket som möjligt var det ja...

_DSC0569

Niklas hade ett överflöd av kort och öl.

_DSC0571

Trött Munckin-maskot.

_DSC0570

Halvvägs igenom spelet tog vi paus och åt mat. Jonathan och Fia hade fixat tacotillbehör till halva Berga. Och ser ni - hackad halloumi! Genialt! Kommer lätt bli standardtillbehöret för min del hädanefter.

_DSC0572

Munckin-maskoten bidde pigg igen till doften av köttfärs.

_DSC0573

Sen spelade vi fram till klockan halv tolv-tolv typ och jag lyckades lvla upp till en tredjeplats iallafall, men tog inte hem vinsten den här gången heller. Ingen gjorde det faktiskt - vi hade spelat i över fem timmar men bara hälften av oss hade ens fått våra gubbar uppflyttade på spelplanen. Det här spelet kan vara över på en timme eller ta en hel helg. Rekommenderas varmt till aggressiva players.

Sen gjorde ju jag bullar när vi kom hem som åts i torpet dagen efter. Jag och Malin möttes nämligen upp under lördag förmiddag för och åka till en skönhetsmässa som tydligen var i stan. Jag frågade Malin vart det var nånstans och hon sa Folkets Park. Så jag guidade henne dit. När vi börjar närma oss är det shitloads med folk men istället för färgglada skyltar om smink och hårdprodukter så står det "Loppis" överallt.

"Är du verkligen säker på att det var Folkets Park och inte Folkets Hus?"

"Ja jag tror det - jag ska kolla!"

Och en minut senare...

"Du... det VAR Folkets Hus."

Som då ligger i andra änden av stan och kräver att vi måste ta oss till innerstan där det pågår byggarbete modell gigantisk just nu.

 Aja, skitsamma, då går vi på loppis istället! Iklädda bästa skönhetsmässastassen...

_DSC0517

Dock hade vi ju inga kontanter med oss och det var bara de modernare loppistjommarna som tog swish så det var ju inte direkt så att vi storshoppade där inne. Jag köpte en kaktus för en tjuga, alltid nåt.

_DSC0562

Däremot så träffade jag på Elin, Niklas och farmor där inne och fick reda på att de var nere på snabbisbesök, så jag såg direkt min chans till och bjuda in mig på fika och således få perfekta tillfället och fixa kanelbullar till kanelbullens dag på söndagen!

_DSC0615

_DSC0636

Där ute satt vi sen, mamma, pappa, Lasse, farmor och mina kusiner och åt bullar, snackade skit, och bara njöt av torpetatmosfären.

_DSC0643

_DSC0642

Mycket socialiserande för undertecknad med andra ord! Och då har jag inte ens nämnt fredagen som innebar ännu en sen födelsedagsfika hemma hos oss med tårta, kakor, en hel hög släktingar och en kasse full av kantareller som present.

_DSC0541

_DSC0542

Därför har det varit skönt med en helg som varit betydligt lugnare - endast fotoutflykten idag, annars har vi bara varit med varandra här hemma, gått på bio och sett The Martian (som var riktigt bra, go see!) och jag har sovit och sovit, helt slut. Gick en promenad runt Birgittas Udde igår som höll på och ta knäcken på mig - vet inte om jag börjar bli sjuk eller om det är den allmänna orkeslösheten, kul är det i varje fall inte. Och ja mamma, jag ska börja knapra från de dussin burkarna som står i skåpet med diverse uppiggande örter och pinaler, och jag har faktiskt massa ingefära i alla mina juicer...

Nu ska jag iallafall unna mig lite choklad ur Addes födelsedagstunna och invänta att klockan slår aderton, då ska vi se om vi kan fixa lite kinakäk. Ha det gott peeps!