Söndagssurr

Just nu sitter jag och sippar på det sista av kaffet, redigerar lite bilder och äter upp de sista Gott & Blandat, och lyssnar på Adde och hans polare som jämför penisstorlekar på deras karaktärer i Rust. Onekligen en av de mer bisarra diskussioner som har kommit från hans hörn av datarummet. En av deras teorier är att storleken ökar beroende på hur många spel du har samlade i Steam. Tydligen var det en bluff men det är en inte helt förkastlig idé faktiskt, att vidarebefordra till utvecklarna - så mycket energi som uppenbarligen läggs ner på denna aspekt även i spelets värld.

Anyway... själv var jag ute i snålblåsten på Birgittas Udde i en och en halv timme med dogsen, och denna dag var jag extra produktiv genom att försöka valla ett förrymt får tillbaka in i hagen. Av någon outgrundlig anledning har de förkastat den stora hagen som finns längre bor och bestämt sig för att fösa in fårskallarna i den hage som leder ner till själva udden, en särdeles utmärkt fikaplats och typ hela poängen med att gå genom snålblåst och småspiksregn men nu är den delen av Birgittas marker alltså oåtkomlig för oss tvåbenta och bebos av sagda ullhögar. Som bevisligen då inte har vett att uppskatta sina flotta betesmarker utan ska ta sig till andra sidan lik förbannat.

Idun var den förste som upptäckte fåret och stod endast två meter ifrån det med en förvirring större än pungen på Jonas Rust-gubbe. Hon visste nog inte riktigt vart hon skulle placera detta vidunder eller vad hon skulle göra av det faktum att den stod och stirrade lystet på henne, något som annars brukar trigga rest ragg och kax-terriern i henne. Tack och lov att hon har en matte som kan ta hand om situationen. Jag försökte locka, valla och truga fåret bort till en lägre sekvens av staketet men se det ville hen inte utan bestämde sig för att försöka knöla sig igenom en av de 15x15 cm stora rutorna i taggtrådsstängslet istället. Det gick ju sådär.

I gott och väl tio minuter försökte jag mig på operation Sheep Rescue innan fåret helt plötsligt bara materialiserade sig igenom stängslet och försvann på typ en nanosekund. Kvar står jag och stirrar på den plats där det för 1.5 sekunder sen fanns ett får, och när jag går fram för och kolla hur i helvete det gick till, så är hela stängslet intakt, inga större rutor eller revor nånstans. Tanken slår mig att jag nu gått och blivit komplett galen och börjat hallucinera random kreatur nu också. Jag fattar fortfarande inte hur det gick till. Men men, nu var hen i säkerhet iallafall. Tills nästa gång.

Hem kom vi sen, trötta, kalla och med lite solsken i form av solrosor från en närliggande åker. Man får göra vad man kan för och ljusa upp vardagen nu i det begynnande höstmörkret.

_DSC0490-1

_DSC0493-1

_DSC0492-1

Andra goda nyheter - min garderob är fixad! Inte av mig dock - utan av en Malin som älskar och organisera lika mycket som jag älskar att slippa det. Hon röjde och jag bakade och bjöd på garderobsfika - win-win.

Ursäkta bildkvalitén men jag glömde ta med min kamera och det vart så blurrigt när jag gjorde collage av detta i Lightroom.

garderob

Om ni också vill ha en Malin som fixar er garderob så är det bara och PM:a mig så ska vi se till och fixa det - jag tar endast 15% provision.

_DSC0359-1

_DSC0360-1

_DSC0362-1

Jag bjöd på nybakat kanelbullebröd och carmelitas - smöriga bars späckade med havre, choklad och kola.

_DSC0367-1

_DSC0374-6

Det här brödet är så kallat pull-apart-bread efter ett amerikanskt kanelbullerecept - tyvärr var jag otippat nog för snål med fyllningen så det här blir och göra om en gång till med dubbel sådan, innan det kanske kan hamna här som vedertaget receptinlägg.

_DSC0377-1

_DSC0391-1

När Malin  lämnat mig och Adde anlänt, skickade jag ut honom igen på hundpromenad och fixade fredagsmyset med helgblommor, gigantiska schnitzlar, pommes och små potatiskakor och massor bearnaisesås.

_DSC0394-1

Finaste buketten för en femtiolapp hos Lidl.

_DSC0485-1

Dagen efter var vi på tvåårskalas och åt supergod tacos och tårta som passade ypperligt ihop med den tighta linningen i nygamla kjolen Malin grävde fram ur garderoben.

_DSC0398-1

Sedan skjutsades Adde in till Borensberg för lite galej och jag dök ner i min senaste Glossybox - en låda med random skönhetsprodukter som man kan prenumerera på för en hundring i månaden Egentligen skulle jag bara testa på den, och vart rät missnöjd med första paketet som bara innehöll en massa rabattkuponger typ. Men så glömde jag i vanlig ordning och boka av nästa, och de som kommit nu har varit helt OK - dessutom är det rätt nice att få hem en liten överraskning varje månad.

_DSC0525

Den här gången var det väldigt bra grejer i.

_DSC0501-1

Ett serum från Wella som skyddar håret mot bland annat värme, vilket mina testar jublar över eftersom jag lockar dem var och varannan dag men begår hårdödssynden genom att inte ha en enda värmeskyddande produkt i. Nu är det fixat iallafall.

Sminkpenna, läppglans, en standardeyeliner, standard rabattkupong och så anticellulitkräm... tja, man fick ju faktiskt fylla i ålder när man reggade sig och det är väl dags att börja använda sånt här skit nu.

_DSC0514-1

Nu börjar klockan närma sig tvättid, sedan vankas det pizza till middag - glassigt värre hemma hos familjen Andersson/Larsson. Tänkte hinna med och fixa nåt litet gott åt Lasse med som under gårdagen var så snäll och både slipade och målade min skänk medans jag kalasade. Man känner sig aningens bortskämd med dessa fixarmänniskor omkring sig <3

_DSC0484-1