Vacay

Veckan har gått alldeles för fort för att ha gjort alldeles för lite.. den där förbannade garderoben står fortfarande och räcker ut tungan medelst skjortärm åt mig och jag får väl göra en kraftansträngning imorgon så att jag kan slippa skämmas över att jag haussat så dant över att jag minsann ska vara duktig under semestern...

Men så är det ju faktiskt just semester, så jag tycker jag lyckats ovanligt bra med den hittills ändå..

Helgen som kickade igång semestern var ju en av de bästa på länge, med födelsedagsfirande på fredagen och sen tillbaka till Pincos på lördagen för mer räkor och tre nya rätter, därefter bio och den fetaste popcornmenyn som efterrätt.

_DSC0186

Lika elegant som vanligt. Kan ju tillägga att fetingpopcornen som jag var så glad över, de hamnade på golvet inne i salongen innan filmen ens hade börjat rulla. Hela stället vibrerade av röster och skratt men när jag tappade popcornen kunde jag svära på att det vart knäpptyst i en nanosekund och bara raspandet från fallade popcorn hördes - och så Addes kvävda fnissningar bredvid då. Awkward.

_DSC0190

Söndagen inleddes med pannkaksfrukost på finporslinet. Checka checka checka nya vasen! Den gav jag mig själv i present när jag fick en hygglig lön den här månaden och sålde min själ till Hemtex kundklubb och fick den femtio spänn billigare, så jag på köpet kunde justifiera ett inköp av en topp från Gina Tricot för de pengarna jag sparade! Woop woop!

_DSC0203

Pussgurkor vid frukostbordet.

_DSC0213 (2)-1

Idun scannar tallriken efter mikroskopiska pannkaksbitar och håller samtidigt ögonen på mig så att jag inte ska se att hon gör det.

_DSC0216-1

Vilken tur då att det vart en ensam pannkaka över.

_DSC0220

Och på kvällen vankades det äggsmörgås, cider och Bingolotto med farmor! Jag hörde reklamen på TV och vart faktiskt sugen (Shit - betyder det här nånting? Kommer jag börja sukta efter fotriktiga skor och mandelkubb snart med? Aaaaah!) eftersom jag och farmor brukade spela när jag var liten och hade helkvällar hemma hos henne och farfar med massa gott och övernattning. Farmor blev supertaggad på idén och två timmar senare var jag där med två lotter. Jag hade bra feeling men vann dessvärre inget. Men nästa gång!

_DSC0228

Sen kom måndagen och jag behövde inte gå upp och intog min frukost i sängen med Sex and The City på repeat.

_DSC0257

Det ösregnade och jag plockade fram alla teljus från sina hörn och vrår och tände överallt i lägenheten tills jag började bli smått hög av Vita Snöbär.

_DSC0273

_DSC0324

Sen har jag bakat, promenerat enorma mängder i blöta promenadskor som skriker och jämrar sig av fukten, lagat pulled pork med gräddsås och potatis som lockade fram hyllningar från Adde, målat fötterna på min skänk och planerat och ta hem den tills jag öppnade garagedörren och såg alla penselhack och var nära att göra en #ragequit tills Lasse rekommenderade lättare finslip så nu väntar jag på att all färg ska bli tillräckligt hård för det... igen...och jag har läst och läst och spelat massa Dragonvale på mobilen och handlat ingredienser till ännu mer bakning... och under gårdagen klev jag ut i det sociala igen och spenderade dagen inne hos Malin där jag bjöds på italienskt och tretton kronor av Even att "köpa nåt fint till mig för!"

_DSC0361

_DSC0365

Lekte lite med överexponerade kort i det fina ljuset.

_DSC0368

Och begav oss ut för och äta bullar, fota barnen och leta valnötter hos Vadstena Pilgrimscentrum.

_DSC0392

_DSC0408

_DSC0409

Det kom sparvar som var riktiga bull-junkies.

_DSC0407

"Please ma´am, can I have some more?"

_DSC0410

Så mycket underbar sol att det blev svårt att fota.

_DSC0413

_DSC0414

Och när vi vände ryggen till gick sparvmaffian loss på de kvarvarande bullarna. Attacken var omedelbar, ljudlös, komplett med en lookout.

_DSC0415

_DSC0417

_DSC0418

Och sen åkte jag hem och hade lite dåligt samvete för hundarna så vi åkte till Kalle Ringelskogen där jag kastade boll, dök ner i mossa och buskar och förde ett allmänt spektakel för att se till att hundarna roades maximalt. Ni som tycker jag är weird nog när jag ligger på marken och krälar mig till ett bra foto - ni ska bara veta hur jag är när jag är ensam med hundarna i en skog. Räcker till minst tre separata diagnoser.

Och på kvällen kom darlingen hem med McDonalds och vafan det ÄR ju semester så då käkar vi donken på en helt vanlig torsdag, och idag är sista dagen och jag har redan lite smått efter-minisemestern-ångest och försöker dämpa den genom att dricka enorma mängder citrusvatten, mitt nya beroende, och surfa efter en countdown-app till Japanresan. Snart semester igen, snart semester igen...

_DSC0333