Fredag - Yellow Fellow, Pinchos och födelsedagssurprise

Semeeesteeeer! Gud så skönt att vakna upp en måndag och få knuffa sambon ur sängen men själv ligga kvar med en kopp kaffe och Instagram och höra världen vakna till liv utanför, och skita i och joina den på ett par timmar. Det här känns som mer semester än min ynkliga vecka i somras - nu har man ju faktiskt något och ta semester ifrån. Förra veckan jobbade jag non-stop alla 8 timmarna, shit has got serious efter sommaren och nu visas resultatet av alla nya procedurer vi jobbat med och speciellt Problem. Och det är tufft med förändringar.

Därför var det också extra skönt att sluta fredagen med att promenera ner till Linköpings innerstad och möta upp resten av gänget för och kuppa Hanna som satt inne på Yellow Fellow med Angelica och trodde att hon kunde fylla år i lugn och ro, utan nåt spektakel. Icke sa Nicke. Bara några meter ifrån henne stod Födelsedagsfanatikerna och blåste upp ballonger och klarade struparna inför allsång.

_DSC0005

_DSC0006

Här skulle vi storma in och brista ut i skönsång tänkte vi. Självklart med personalen varnad då. Men de övriga gästerna sneglade lite nervöst på alla sprängfyllda ballonger och vassa klackar.

_DSC0007

Sagt och gjort, in stormade vi, sjöng gjorde vi, och kastade en årsförbrukning av serpentiner på det överraskade, men glada födelsedagsbarnet.

_DSC0010

Sedan lugnade allting ner sig en smula och vi beställde in färgglada drinkar. Yellow Fellow har mycket gott i sortimentet.

_DSC0019

Och en lätt tropisk atmosfär.

_DSC0025

Komplett med vindspel av snäckor.

_DSC0026

Som jag faktiskt vart lite småkär i.

_DSC0027

Både Sanna och Kiddan råkade försäga sig i vår gemensamma gruppchatt på Facebook och båda ggrna räddade vi upp det men in i det sista trodde vi ändå att Hanna hade en viss aning om vad som skulle ske. Som tur var hade hon inte det! Men vi andra kommer nog ha en toppoljad radar för eventuella andra felsägningar i framtidens överraskningsplaner.

_DSC0037

Vi beställde in en pitcher med Strawberry Daiquiri och delade på 4 pers. Mumma!

_DSC0041

Dock kanske världens bästa drink att halsa flera av innan tapasmiddag. De är rätt mättande om man säger så.

_DSC0047

Brainfreeze!

_DSC0055

Angelica var taggad!

_DSC0068

För tapas på Pinchos!

_DSC0072

Pinchos har lite annorlunda utbud än traditionella tapasrätter, man får minisar av andra goda rätter också. Du beställer via en app i telefonen och väntar bara på att du får en trudelutt därifrån sen när du kan gå och hämta den. Sen betalar du via telefonen med om du vill, eller beställer in mer om du vill det. Interaktionen med personalen är nedsatt till ett minimum. Världens alla introverter jublar ikapp inombords.

_DSC0076

_DSC0074

_DSC0085

Här är mitt käk - miniplankstek, mini fish´n chips, räkor med aioli och såklart, gestost.

_DSC0088

Stort plus för att man kunde ställa upp brickan på den lilla hyllan mitt på bordet och således inte sitta och trängas med alla skålar överallt.

Minus för det röda skenet som var överallt, inte så fotografvänligt. Men det var nog inte tanken heller.

_DSC0090

Räkorna var absolut godast, vitlöksmarinerade och superdupergod aioli.

_DSC0094

Blev helt betagen av alla söta små minipannor och skålar.

_DSC0096

_DSC0101

Vi kämpade dock en del med de större munsbitarna, som planksteken - vi hade en minigaffel, men ingen minikniv? Servitören sa heller ingenting att det fanns ifall vi behövde och vi såg inte heller nån plats med typ extra salt och servetter och sådant. Jag och Hanna satt och pekfingrade fast vårt kött och drog småbitar med gaffeln och först senare fick jag höra att medans jag var på toa, hade de frågat och servitören sa att självklart fanns det kniv - och pekade på ett bord precis bakom hörnet framför oss, fullt med miniutrustning. Doh.

_DSC0110

Spelkorten från Göteborg åkte fram en stund med. "Vem tror du har mest grejer i sin handväska?" "Ja DET kom vi ju överens om sist att det definitivt är Rebecca...". Jag hade vid tillfället två par skor, en systemkamera och en bok i min. Utöver smink, nycklar, hårspännen, tuggummi, borste, pennor, småmynt, två par solglasögon och cirka tusen kvitton.

_DSC0113

Pinchos har cirkustema och det var clowner överallt - lite småcreepy faktiskt.

_DSC0114

Hittade en jätterolig Hollywoodinspirerad spegelplats.

_DSC0127

Det här är en ny pose jag börjat lägga mig till med. "Hemlighetsfulla flörtkulan".

_DSC0131

Placerade Malin framför spegeln med och knäppte ett Hollywoodkort. Malin som äntligen är brunett efter år av ivrigt medhåll från mig var gång hårfärgning har kommit på tal, och snyggare än nånsin.

_DSC0142

Försökte knäppa en helkroppsbild på mig men det var lättare sagt än gjort med ett objektiv som har en brännvidd större än min chipsbudget. Jag har nu börjat snegla på ett annat objektiv som kombinerar högt bländartal med zoomfunktion - apdyrt med mina mått mätt men det kanske är värt det för att slippa att folk vrider och vänder på kameran för att allt är för nära och får inte plats i bild. Kan ju inte begära att alla ska gå bananas med akobatik som jag. Kanske inte är helt praktiskt för min del heller när jag ska fota tempel i Japan sen och råkar klättra upp på nån antik helgedom bara för att jag vill ha med den där lilla stolpen i bilden.

Har haft kundmöte denna vecka btw, därav min lite formella klädsel med svart och kavaj.

_DSC0145

I luften hängde hästar och hattar.

_DSC0132

Vi avslutade med några drinkar och jag hade taggat för passionsmojito hela veckan men blev tyvärr grymt besviken - surt som satan och smakade inte mycket passion alls. Jag vart inte passionerad så att säga.

_DSC0167

Det verkade vara ett genomgående tema för dem att vara extrema med sina drycker för Angelicas hallon/lakritsskalledrink var åt andra hållet istället och alldeles för sockersöt. Synd för de har verkligen vad som låter som goda smakkombinationer och de är rätt dyra med.

_DSC0171

Sen hade vi egentligen taggat för utgång men nu är vi ju alla runt de trettio och blir golvade av mat istället för en spritindränkt dansyta, och begav oss hemåt med en nöjd Hanna som sov gott i bilen.

Sen besökte jag Pinchos återigen på lördagkvällen när jag och Adde skulle ut, men det tar vi nästa gång!