Fransk kärlek

Klockan är lunchtid , ute skiner solen och inte ett moln på himlen och magen är full av Östenssons rågbäck och apelsinjuice - det är en alldeles underbar lördag och jag har egentligen en hel hög måsten som behöver betas av, men jag tänker skita i dem för stunden och åka upp till gräsmattan i huset istället och bättra på pigmentet. Men först tänkte jag bara slänga in ett inlägg medans jag dricker upp mitt kaffe och väntar på att magen ska lugna sig från glutenchocken.

Eftersom jag jobbat sent hela veckan och kommit hem mellan 23-03, så har Addes och mitt umgänge i stort sett bestått av mina frustrerade knuffar på honom de fjorton gånger hans alarm ringer mellan 06-07 om mornarna. Så igår möttes vi upp på International Street Market som är i Linköping nu, och lunchade ihop.

Förra gången köpte jag ju en hel hög med engelsk fudge eftersom jag förälskade mig i färgerna och smakkombinationerna - sen var det faktiskt inte så mycket smak på dem trots allt. Så denna gången nöjde jag mig med att bara titta på allt det fina.

Väldoftande tvålar och lavenderpåsar från Frankrike, som stora härliga karameller att ha framme och bara lukta på.

_DSC0479

Pinfärska frukter och grönsaker.

_DSC0480

Mer fransmän som stod och sålde salami och ost. Jag var väldigt nära på och köpa en korv som även innehåll getost men skulle gå en betänkar-tur och glömde bort det - ångrar det lite idag faktiskt. Hade kunnat vara helt awesome eller helt superweird.

Note to self med: måste åka till Frankrike. Det får bli nästa mål efter Japan. Deras stilrena hörnor väckte en plötslig längtan efter att uppleva små pittoreska franska uteserveringar med café au lait och croissants och artiga mustaschmän i silkestunna skjortor med äppelknyckarbasker som kallar mig madame. 

_DSC0481

Det här blev Addes food of choice - amerikanska hörnan såklart, där du får mest kalorier för pengarna och där jag spekulerade i om cheese steak var en faktiskt stek i ett korvbröd - komplett med friterad lök, avskedade svampar och friterad paprika.

_DSC0482

Addes California Steak Sandwich diffade dock lite från bilden.

_DSC0495

Jag som redan hade fallit pladask för Frankrike valde till sist en av deras rätter - vitlöksrostad potatis och kyckling i krämig blåmögelost med massa parmesan och svartpeppar ovanpå- SNUSKIGT gott kan jag meddela!

_DSC0488

_DSC0494

Hade denna stiliga herre bredvid mig medans jag väntade på att Adde skulle få sin mat. Honom hade nog inte ens Idun sagt nej till, nu när hon är löphynda och allt. De har till och med samma vita bläs. Tänk vilka goa små Idunsar det hade blitt <3

_DSC0487

Till sist kom Adde och avbröt mina valpodlardrömmar och vi slog oss ner på gräsmattan som alla andra hungriga Linköpingsbor.

Jag med sämsta hållningen i världen.

_DSC0499

Vi tog även en vända till efteråt och kikade efter dessert.

_DSC0483

Slog till på en näve turkish delight och olika baklavas, varsin fullspäckad kokoskaka med pistage och tranbär, och ett mandeläggsnäste som jag köpte enkom för att jag tyckte det var så fint.

_DSC0506

_DSC0508

Sedan lämnade vi matmarknaden för det här året och vandrade vidare till våra respektive jobb.

_DSC0509

Och nu efter våran lilla rågbräcksfrulle så tar jag med mig dogsen och en bok och parkerar min breda bak i på vår gamla strandfilt  och skapar mig en egen strandfiltsö som jag inte kommer kliva av på bra många timmar.

Vi hörs!

_DSC0484