Sommarhelg

Här går det undan, nästan lite väl fort - hade tänkt skriva det här inlägget förra veckan men dagarna bara for förbi och kvällarna likaså. Vi har ju annorlunda arbetstider på jobbet nu och jobbar både sen kväll, tidig morgon och beredskap, och under de "normala" veckorna kan det ändå bli en del 17 och 18 pass, vilket ger mig rätt få timmar att hushålla med under kvällarna. Samtidigt som det är nice att veckorna går undan - eftersom det för mig närmare avresan till Japan - så blir man aningens småstressad av det med och alla hundra grejer man fortfarande vill hinna med och göra innan sommaren officiellt dragit sin sista suck. På riktigt - nu snackas det ju värmebölja och skit. I augusti liksom. Vilken TUR då att jag tagit ut min innestående semestervecka i början av september - en perfekt lucka för den däringa värmeböljan att göra entré i Motala. It was meant to be!

Annars har det ju tyvärr inte varit så gott om de där härliga sommardagarna jag skrev om i början av sommaren, med iskaffe på balkongen och hundbad och ligga i solen och läsa massa böcker. Jag försökte med det en enda gång uppe i huset och det slutade med att jag rullade in mig i filten som en annan kålmask för att det blåste så mycket.

Men förra lördagen - DÅ var det iallafall en varm sommardag, tillika sommarkväll, och den spenderades i det sagda huset med grill och kubb i sann svenneanda.

Jag fick ett ryck och bara SKULLE ha sangria - hade en box Tre Apor vin i kylskåpet och åkte och shoppade upp halva citrusbeståndet på Ica Maxi - till och med så kassörskan noterade den ansenliga mängden. Sen hade jag en smärre orgie i frukt, bär och härliga färger hemma i köket.

DSC0306

Att jag inte druckit mer sangria alltså - det är ju den ultimata sommardrinken! Lätt att göra och variera, underbart vacker och fräsch och man blir så glad bara av och stå och slicea upp rent solsken.Som en jäkla Bravo Juice-reklam fast med alkohol.

DSC0323

Hela två burkar fick jag fyllt.

DSC0324Sen invigde jag mina fina Mason Jar-inspirerade muggburkar, från min celebration shoppingspree på Dollarstore i Hallsberg efter att jag köpt min bil, och packade en Sangriakorg.

_DSC0332Well look at that. Sommar i en muggburk. _DSC0348

Det grillades grillbacon som aldrig nånsin vart hårda, knappt ens när man brände dem till oigenkännlighet. The fettsvål is strong with this one.

_DSC0350

Apropå fett och svål, så hade någon samlat Iduns alla stackars stympade grisar i ett och samma hörn. Tillsammans har de nog grymtat ca 10 minuter innan de tystades för evigt och förlorade diverse kroppsdelar. Vildsvinet är inte riktigt där ännu men av hans min att döma har han just insett vilket jäkla elände han befinner sig i.

_DSC0353

Massa massa maaaat.

_DSC0357

Och mamma som nu joinat smartphoneligan och tjusningen med matrelaterade foton - Instagram nästa?

_DSC0360

Saga #nofilter <3

_DSC0364

_DSC0369

En ganska talande bild på den samlade dryckeslistan vi utgick ifrån. Vin, kaffe, whiskey. I tur och ordning.

_DSC0380

Adde är världens mest casual kubbspelare.

*schläng*

_DSC0381

*spankulera*

_DSC0382

Idun var lite tveksam till festligheterna. Hon har för övrigt varit rätt billig kan jag ju säga. Klon är helt OK nu och har växt ut väldigt bra. Dock har hon ju skaffat sig ett skavsår på smalbenet av bandet som höll strumpan uppe, och gjorde sen det hela värre genom att bita upp såret och nu i omgångar har hon varit på det under de få sekunder vi inte haft hökögon på henne. Så nu är det rätt stort och läker väldigt långsamt, och behöver egentligen gå icke-omlagt så luften gör sitt men då måste ju fröken ha tratt på sig. Och DÅ får man en blick som gör att man känner sig som världens sämsta människa omlott med frustrationen över att ingen ännu lyckats uppfinna nån slags jäkla telepatiapparat så man kan förklara det här med orsak och verkan och KONSEKVENSTÄNK hos hundar!

_DSC0386

Och när man talar om orsak till Iduns tvek så har vi den ju här när partajandet började urarta en smula. Mamma i spetsen för det såklart.

_DSC0388

Och jag har mer rumpbilder av min familj än vad som bör anses brukligt i kameran nu.

_DSC0389

Mörkret föll och likaså nivån på vinet i min sangriamugg.

_DSC0393

Så vi gick inomhus och fikade på kaffe, likör och min hallon/citron/marängpaj som jag hade fixat. Kubbspelandet tog sån tid att det hade hunnit bli störningar i paj-litosfären som synes men den var smaskig ändå. Oerhört syrlig.

_DSC0397 _DSC0404

Åts ihop med jordgubbsglass om Åke så beredvilligt visar upp, och en whiskeypinne på det. Ja, inte för min del då. Dock har jag planer på att börja bli en whiskey sour-drickare - det låter gott och kanske stillar allas förfäran över att jag inte dricker whiskey. Eller så blir det tvärtom när jag vanhelgar drycken.

_DSC0408

Och ungefär här kraschar jag sömnmässigt och blir helt slut av all sangria, bränt bacon och kubbspel så åker hem och dyker i säng. Bra skit!