Statuscheck Augusti

Jahopp, då var juli förbi och det är dags för augusti och göra entré. Den här sommaren blåste förbi helt. Jag som skrev om mina planer att dricka iskaffe på balkongen och återinföra pigment i mina celler? De hände ju väldigt inte.

På jobbet håller vi nu andan inför nästa omgång folk som kommer tillbaka efter semestern och det är väldigt mycket vardagslunk i hemmet just nu. Jag har åkt på någon slags halvdan förkylning som innebär att jag släpper ifrån mig ca 8 liter snor per dag och blir flåsig av trapporna som en annan kärring. Förmodligen efter att jag promenixade i monsunregn till bussen förra veckan efter jobbet, somnar som en dränkt sten på tåget och vaknar upp och lunkar ut på perrongen och upp till parkeringen, betydligt lättare än när jag steg på eftersom min väska låg kvar under sätet på tåget... den insikten slår mig såklart när det är alldeles för sent och trots min improviserade parkourtripp upp till tåget igen så hinner jag precis se dess arsle innan det parkerar sig 100 meter bort på växelspåret. Ett samtal till kundservice ger mig den lugnande upplysningen om att tåget kommer åka tillbaka till perrongen när nästa tur ska gå - om en halvtimme. Så där sitter jag och huttrar och svär och våndas i 28 minuter tills tåget behagar återvända och jag kan återförenas med min väska - och säga hej till den annalkande förkylningen.

Annars då, så suger livet ganska rejält för den här donnan just nu.

_DSC0270

Inte nog med att hon måste springa runt i diverse småsockor med larvig sockiplast som tål att jämföras med det lika förnedrande löpskyddet - hon får inte heller följa med på långpromenaderna med syrran och det största dråpslaget av allt är ju att det innebär mindre mat! Klokapselbrott är tyvärr inte och leka med så hon får stå ut med det här ett tag till tyvärr. Inte lätt och vara olycksfågel. Inte lätt och vara matte till en olycksfågel heller och ängsligt granska en kladdig och rödskimrande pulpa och försöka avgöra om den är för kladdig och för rödskimrande och då ta ännu en akuttur till veterinären. De borde seriöst skicka med kladd-och-färgskalor så man har NÅT hum om vad som räknas som för mycket. De ser ju ut så per default liksom.

Vad har jag mer för veckobilder i kameran... jo, här hade vi amerikanska pannkakor jag lagade förra helgen efter Icas recept. Kan ju inte låta det gå för långt mellan frukostbilderna liksom. Rekommenderar starkt amerikanska pannisar. De blir nästan som ett litet bakverk, en mjuk rund kaka - såklart därför det är alldeles för gott.

Åt dem med en burk av mammas jordgubbssylt <3

Så nu vet ni det och kan sova tryggt.

_DSC0245

_DSC0249

Hade också den här bilden - nu när solen visade sina sällsynta strålar i lördags. Man kunde riktigt höra hur alla växter oooh:ade och aaaah:ade.

_DSC0258

Hittade också en himla massa bilder på ungersk korv och inser att jag fotade ett helt korvgryterecept och en lovsång till dessa charkuterier som inte hamnat på bloggen ännu. Händer rätt ofta att jag hittar en massa bildserier jag tagit med en baktanke och sen helt glömt bort dem till förmån för något annat tema. Kanske dags och gå igenom alla "Random skit 2015-xx-xx" foldrar...

_DSC0547

Och den här bilden faller under samma kategori - jag skulle visa upp både mina nya sticklingar och min nya äggklocka - från innan sommaren när jag hamnade i nån slags stickling-craze.

Den till vänster heter Karlbergare och växer i rasande fart - den i mitten kallas Vandrande Jude, oklart varför - för mig får den tillhöra vilket trossamfund den vill, så länge den vandrar iväg i storlek så att säga. Ni kanske känner igen den från solbilden ovan och där har den ju tyvärr inte vandrat särskilt mycket. Kanske på grund av att jag googlade på den först häromdan och läste att om det var något den absolut inte ville ha, så var det direkt sol. Dags och inse att man inte utvecklar gröna fingrar på och gissa sig till saker.

_DSC0241

Och den häringa äggklockan fick jag av Adde när han kom hem från Prag. Den är för fin för och inte få visas upp lite random.

_DSC0242

Sådärja, då lyckades jag få ihop ett litet inlägg trots allt! Jag har faktiskt ett nytt litet recept på kolakladdiga godsaker som jag tänkte lägga ut med, men först måste jag få ur den där åttonde litern snor ur snoken och ta igen mig litet på soffan efteråt. Mycket varierande former av kladd idag...